A Channel (2011)

Eredeti cím Aチャンネル
Angol cím A Channel
Egyéb cím(ek) A-Channel
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Dátum 2011.04.08 – 2011.06.24
Ismertető:
Tooru és Run elválaszthatatlan jó barátnők, annak ellenére, hogy Tooru egy évvel fiatalabb. Emiatt egy egész évet kellett várnia, hogy ugyanabba az iskolába járhasson, mint Run. De végre eljön a pillanat, amikor ők ketten ismét együtt járhatnak iskolába, ám Toorunak szembesülnie kell a ténnyel, hogy Run a saját osztályában két új barátnőt is szerzett. A helyzet először féltékenységet szül, de hamarosan barátság szövődik a négy lány között, és együtt élik át az iskolai mindennapokat, a délutáni közös programokat tele vidámsággal és jókedvvel.

Az A Channel a szokásos, “aranyos lányok aranyos dolgokat csinálnak”-típusú iskolai vígjáték a négy lány hétköznapjaival a középpontban, tele vicces szituációkkal, amit kellemes és megnyugtató nézni egy fáradt munkanap végén.
A lányok személyisége jól harmonizál egymással, A kicsi, mogorva és féltékeny Tooru, a kedves, de kissé lökött Run, a megfontolt Nagi és a félénk Yuuko együtt mindig jó alapot adnak a viccekhez.
A sorozat ügyesen elkerüli a kliséket és azt, hogy hamar unalomba fulladjon, a viccek legtöbb esetben valóban viccesek, Az opening fülbemászó és vidám, és a seiyuu-k által énekelt betétdalok is kellemesek.
Hogy mi teszi egyedivé a hasonló animék között? Igazából semmi, de aki kedveli ezt a műfajt, annak ez sem fog csalódást okozni.
Csak egyszerűen egy aranyos, könnyed, vidám iskolai vígjáték kellemes, barátságos hangulattal.

KategóriákA