A.D. Police (1999)

Infó:
Eredeti cím アドバンスドポリス
Angol cím A.D. Police TV
Egyéb cím(ek) ADVANCED POLICE
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 1999

Ismertető:

Ismered a Bubblegum Crisis-t (2033 és 2040)? Ha igen, akkor már tudod, milyen szervezet is az az AD Police.

Ha mégsem: miután Tokió leamortizálódott (vajon hol hallottam már ezt? ;)), a GENOM nevű konszern robotokra (boomer, de nem a csodakutya :)) alapozva felépítette Genom City-t. A boomerek a mindennapi élet részei, és a Genom Corp. a kizárólagos fejlesztésük és gyártásuk révén meglehetősen nagy hatalomra tett szert. Azoban nem túl üzembiztosak, egyre gyakrabban elszabadulnak és ennek a kedves lakosság issza a levét – a normál rendőrség tehetetlen. Az ilyen incidensek kezelésére hozták létre az ADvanced Police-t.

Egyesek szerint az AD Police a Bubblegum Crisis alternatív világa, ahol a hatóság képes (többé-kevésbé) megfékezni a boomereket. Szerintem viszont – mivel 2020-ban játszódik – annak előzménye is lehet.

NE nyomjatok Stop gombot, amikor meglátjátok, hogy is néz ki: úgy, mintha a nyolcvanas évektől a polcon porosodott volna (csak egy fokkal néz ki szebben, mint a BGC 2033), és 1999-ben megtalálta volna valami vállalkozó kedvű egyén. (Ráadásul már az eredeti DVD változat sem a penge képéről lehetett híres.) Szerencsére a rockos és jazzes zenéről már nem az 1980-as esztendők köszönnek vissza.

Olvasva a történet bárgyúnak is tűnhet – mint egy kizárólag videóra készülő amcsi B-film. Az AD Police életét egyetlen rabló-csempész-zugboomergyártó kisiparos banda keseríti. Adva van a nagyon macsó főszereplő (Kenji), aki mellől hullanak a társak, íródnak a bocsánatkérő levelek a városkép-alakításai miatt. Kenji kerüli a társaságot, azonban nem teljesen érzéketlen (persze ez nem mentség a napszemüvegére :)). Majd megérkezik az új társa, akivel gyorsan ismeretséget kötnek. Az új partner lassan szépen felforgatja az életét. Azonban sem a bandával, sem a Genom Corp.-pal, sem az új társsal nincs minden rendben. Kialakul egy egész rendes kis történet, sok akcióval, fordulatokkal, jellemfejlődéssel.

 

KategóriákA