Accel World (2012)

Képtalálat a következőre: „Accel World ico”

Eredeti cím アクセル・ワールド
Angol cím Accel World
Egyéb cím(ek) Accelerated World
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész × 24 perc
Év 2012.04.07 – 2012.09.22
Ismertető:
Rohamosan fejlődő világunknak köszönhetően az információk egyre jobban és gyorsabban elérhetőek. Mindennapjaink részévé vált a világháló használata, ami elég valószínű, hogy a jövőben még ennél is nagyobb jelentőséggel bír majd rohanó világunkban és nélkülözhetetlenné válik a mindennapok számára. De akik már most kíváncsiak egy ilyen világra, azok kapcsolják be képzeletbeli Neuro Linkereiket és merüljenek el az Accel Worldben.

Történet

2046-ban járunk, ahol egy technikailag jóval fejlettebb jövőkép tárul elénk. Megismerkedhetünk a 21. század egyik legfontosabb találmányával, a Neuro Linkerrel. A Neuro Linkerek alapvető dolognak számítanak a mindennapokban, ugyanis az emberek ezen keresztül tudnak csatlakozni a világhálóra és ezáltal tudnak részesei lenni a virtuális világnak, ahol mindenki egy külön személyre szabott avatarral rendelkezik. Vannak egész egyedi avatarok, de vannak kifejezetten csúnyák és átlagosak is. Azonban főhősünket, Arita Haruyukit igazából egyik csoportba sem lehetne belesorolni, hiszen az ő avatarja egy kismalac, ami mellesleg rendkívül aranyos. Azonban milyen lehet Haruyuki a való világban?

Őszintén szólva nem sokban különbözik avatarjától, hiszen a való életben is egy kis pufók srác, akit a suli rossz arcai elég gyakran bántanak, amit ő nagyon szégyell, főleg Taku és Chiyu előtt, akik a gyerekkori barátai. Haru ezért rendszeresen a virtuális világba menekül, ami már szinte olyan számára, mint a valóság. Azonban nem is csoda, hogy számára ez a hely jelenti a megnyugvást, hiszen a játékok világa az, ahol igazán sikeres tud lenni. Erre figyel fel a gyönyörűséges Kuroyukihime, aki nem csak a való életben, de a virtuális világban is rendkívül nagy népszerűségnek örvend. Találkozóra hívja Harut a való életben és egy programot küld át neki, ami a Brain Burst névre hallgat. A program használói az Accel Worldbe, vagyis a Felgyorsult Világba kerülnek, amit csakis a Burst Linkerek használhatnak. A Brain Burst programot sok mindenre használhatják. Van, aki az iskolában ennek a segítségével puskázik és javít a jegyein, de vannak olyanok is, akik különböző problémák vagy veszélyes helyzetek megoldására használják. Azonban ez a program egy játék, ahol a játékosok harcolnak egymással, amivel Burst Pointokat gyűjthetnek. A Burst Pointok gyűjtése elengedhetetlen, hiszen minden egyes felgyorsulás alkalmával egy-egy pontot használnak el a játékosok, akinek minden pontja elfogy, az pedig soha többé nem használhatja a Brain Burst programot.

Vajon főhősünk, Haru hogyan boldogul ezzel az emberfeletti képességgel és új avatarjával, ami Silver Crow névre hallgat és ugyanúgy, mint a többi játékosnak, neki is a mélyen titkolt vágyai alakították kinézetét és képességeit.

Megjelenések

Az Accel Worlddel először 2009-ben találkozhattunk light novel formájában, aminek a szerzője Reki Kawahara, aki többek között a Sword Art Online szerzője is. 2010-ben Hiroyuki Aigamóval közösen elkészítettek egy mangát is az Accel Worldből. 2012-ben pedig egy újabb manga látott napvilágot, ami szintén az eredeti szerző, azaz Reki Kawahara munkáját dicsérte. Azonban ezúttal Ayato Sasakurával közösen készítették el a művet, amelynek a címe Accel World/Dural: Magisa Garden. Azonban ezzel még nincs vége, ugyanis a Masakazu Obara (Mai-HiME és Mai-Otome rendezője) által rendezett Accel World 2012 júliusában egy special résszel is bővül majd, amely a BD és DVD lemezeken lesz megtalálható. Illetve szeptemberben pedig egy egy részes OVA is készül hozzá.

Összegzés

Úgy vélem, a történet és a grafika is nagyon jóra sikeredett. Van benne valami, ami az embert magával ragadja. Ez talán a látvány és a történet izgalmassága. A főszereplő pufók megjelenése pedig nem igen mondható hétköznapinak az animék világában. Mindenesetre csak ajánlani tudom az anime megnézését és kellemes kikapcsolódást kívánok hozzá mindenkinek.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész 05. rész 06. rész
 07. rész  08. rész  09. rész  10. rész  11. rész  12. rész
 13. rész  14. rész  15. rész  16. rész  17. rész  18. rész
 19. rész  20. rész  21. rész  22. rész  23. rész  24. rész
OVA:
01. rész 02. rész
Special
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész

 

KategóriákA

Vélemény, hozzászólás?