Acchi Kocchi (2012)

Képtalálat a következőre: „Acchi Kocchi ico”

Eredeti cím あっちこっち
Angol cím Place to Place
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2012
Ismertető:
2006-ban a Manga Time Kirara magazin hasábjain találkozhattunk először eme aranyos és kedves történettel. Ez a manga az Ishiki művésznéven ismert mangaka eddigi egyedüli műve, és most 2012-ben anime adaptáció is készült hozzá, aminek a rendezője Fumitoshi Oizaki, aki többek között a Romeo x Juliet és az Astarotte no Omocha! rendezője is volt.

Történet
De mivel is van dolgunk pontosan? Ami azt illeti, egy rendkívül bájos történettel állunk szemben, mely 5 iskolás fiatal mindennapjait kíséri végig, mindezt pedig egy vicces, aranyos és kicsit romantikus csomagolásban tálalnak fel a nézők számára. Ismerkedjünk hát meg a főszereplővel, Miniwa Tsumikivel, aki már a puszta megjelenésével is kimeríti az aranyosság minden fogalmát. A kicsit visszahúzódó, félénk lány csodálatának tárgyában pedig egyetlen egy valaki áll. Ő pedig nem más, mintOtonashi Io. Magas, barna hajú és szemüveges srác, aki kedves, bár picikét rideg néha, de nagyon jó barátja Tsumikinek, viszont Tsumiki érzései többek, mint barátság.

Azonban ne feledkezzünk meg a másik három szereplőről sem, akik idejük nagy részét Ióval és Tsumikivel töltik. Először is kezdjük Haruno Himével, aki egy nagyon kedves lány, de sokszor túlságosan félénk és néha még a vicceket is túlságosan komolyan veszi. Ezért is sokszor viccelődnek vele a barátai. De itt van még az ezermester Katase Mayoi is, aki már a megjelenésében sem mondható egy tipikus iskolás lánynak, ugyanis mindig egy laborköpenyt visel, ezzel is utalva arra, hogy milyen jó az elektronikus és tudományos dolgokban. S végül, de nem utolsó sorban Inui Sakaki, aki nagyon jó barátja Iónak és a lányoknak is, ezek mellett pedig még egy családi cukrászdájuk is van, ahol Io, Hime és természetesen Sakaki is dolgoznak néha.

Összegzés
Mint ahogy azt már említettem, egy nagyon aranyos és kedves történettel van dolgunk, ami nem igazán akar semmilyen világmegváltó mondanivalót közölni velünk, hanem csupán csak könnyeden szórakoztatni akarja a nézőket. Meg persze ne feledkezzünk meg a főszereplő Tsumiki egyik fő ismertetőjéről sem (amiért plusz pont jár neki^^), ez pedig a nekomimi, ami jelenetenként elég gyakran megjelenik rajta, fokozva is ezzel az anime határtalan aranyosságát. ^^ Egy szó mint száz, aki nem vágyik világmegváltó gondolatokra és szeretne egy könnyed, poénos és aranyos animét látni, annak mindenképpen ajánlom az Acchi Kocchit.

Online részek:
 01.RÉSZ  02.RÉSZ  03.RÉSZ  04.RÉSZ
 05.RÉSZ  06.RÉSZ  07.RÉSZ  08.RÉSZ
 09.RÉSZ  10.RÉSZ  11. RÉSZ  12. RÉSZ
+ OVA

 

KategóriákA

Vélemény, hozzászólás?