Afro Samurai Resurrection (2009) (magyarul)

Képtalálat a következőre: „Afro Samurai Resurrection.icon”

Infó:

Eredeti cím アフロサムライ Resurrection
Angol cím Afro Samurai Resurrection
Magyar cím Afro Szamuráj: Feltámadás
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV special
Hossz 1 rész
Dátum 2009

Ismertető:
A 2007-es Afro Samurai sorozat után 2 évvel új “epizód” érkezett. A 100 perc körüli mozifilmben (vagy tv speciálban) “viszont hallhatjuk” Samuel L. Jacksont is, ismét kettős szerepben (Afro/Ninja Ninja). A Resurrection-ben partnere Lucy Liu, aki Afro ellenségének, Siónak hangját adja.

Történet:
Miután Afro a sorozat végén sikeresen bosszút állt apja haláláért, visszavonultan folytatta életét. Belső érzéseit és gondolatait megtestesítő barátja, Ninja Ninja is magára hagyta, egy kunyhóban éldegél nem messze apja sírjától. Régi ellenségei azonban nem hagyják békén, nyugodt élete nem tart soká. Az időközben szakállt növesztő Afrót régi ellenfele, Kuma és annak a nézők előtt eddig ismeretlen húga, Sio robbantja ki a tétlenségből. A páros lerohanja Afrót és habár az csatában alul marad velük szemben, nem ölik meg. Elviszik viszont halott apjának koponyáját, melynek segítségével szörnyű dologra készülnek.

Afrónak, miután megbecstelenítették apja sírját, útra kell kelnie, hogy visszaszerezze a maradványait. Ismét feltűnik hát a most is kellően idegesítő Ninja Ninja és ketten nekivágnak az útnak. Hogy eljuthassanak Sióhoz, újra végig kell verekedniük magukat az elsőknek sorolt harcosokon, Afrónak meg kell szereznie ehhez a második legjobb harcost illető fejpántot. Az ehhez vezető út viszont ismét véres és brutális jeleneteken vezet át. Eközben nyomon követhetjük az ellenség lépéseit is, és megtudhatjuk, miért is Resurrection a film alcíme. Végül pedig szemtanúi lehetünk egy bámulatos finálénak.

Vélemény:
A Resurrection látványvilága fantasztikus, akárcsak elődjéé. Erre rátesz egy lapáttal, hogy egyből Blu-rayre jött ki, így a ma elérhető legjobb képminőséget hozza. A rajzolás és az animálás remek, a látványvilág pedig fenomenális, ahogy az első sorozat esetében is volt. Az angol szinkron kicsit furán veszi ki magát egy anime esetében, de ez is teljesen rendben van, hisz komoly színészek adták a szereplők hangjait, így kellő átéléssel tudják megszólaltatni a karaktereket. Egyetlen negatívuma van a mozifilmnek is, ami már a sorozatot is jellemezte. Ez pedig az, hogy egyik akció jelenet éri a másikat, ami egy idő után unalmassá és monotonná válik. Ettől eltekintve viszont remek alkotás.