AIKa (1997-2009)

Eredeti cím nincs megadva
Angol cím AIKa OVA 1: Naked Mission
Egyéb cím(ek) Agent Aika – Naked Mission
Besorolás anime, OVA
Hossz 4 rész
Dátum 1997 – 1998
Ismertető:
2030-ban járunk, egy földrengést követően a föld jó része víz alá került. Sumeragi Aika, Aida Gouzo, és lánya Rion egy ügynökséget tartanak fenn, mely a tengerfenéken maradt értékek felhozatalával foglalkozik. Miután vetélytársaik Bandora és Gust (aki szerelmes Aikába) lecsapják a kezükről az éppen keresett tárgyat, kénytelenek az első adandó munkát elvállalni.

Egy Lagu nevű eszközről kell információkat szerezniük. Repülőgépüket azonban lelövik, őket pedig fogságba ejtik, hiába Aika különleges ereje. Aki, hogy információkat szerezzen a Laguról, majdnem lefekszik a főgonosszal, Ludvig Hagennel, de a felmentő sereg éppen időben érkezik. Gust ugyanis megmenti Aikát, és sikeresen elmenekülnek. Rion viszont ott marad az ellenség bázisán.

Természetesen visszamennek megmenteni őt, de kellemetlen meglepetés fogadja őket. Az ellenség ugyanis lemásolja Aika különleges szerves fém “páncélját”. Az új változatot Ludvig húga, Nina viseli, aki féltékeny Aikára, mivel lefeküdt a bátyjával. Harcba kezdenek, és végül persze a jók győznek és mellékesen a világot is megmentik, ugyanis Ludvig a Lagu segítségével előbb el akarja pusztítani, majd újrateremteni. És ha ez megvolt, akkor egymaga benépesíteni az űrhajója fedélzetén lévő lányok segítségével. Tervük azonban kudarcba fullad hála Aika erejének, melynek titkára is fény derül idővel.

Véleményem szerint elég együgyű kis történet, számomra elég zavaros volt az egész. Érdekessége, hogy a létező összes női szereplő bugyiját megcsodálhatjuk benne. Itt hozzátenném, hogy a rajzolók vagy lusták voltak, vagy úgy gondolták, hogy 2030-ban majd így lesz, de minden lány teljesen egyforma fehérneműt kapott, emiatt hamar bele lehet unni a látványba. Nekem nem jött be, de ez csak az én véleményem.

 

Online részek:
KategóriákA