Aikatsu Stars! (2016)

Eredeti cím アイカツ スターズ!
Angol cím Aikatsu Stars!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 100 rész × 24 perc
Dátum 2016.04.07
Ismertető:
Aikatsu!
Az Aikatsu! immár az elmúlt évek egyik közel leghosszabb idol animéjévé nőtte ki magát, összesen százhetvennyolc résszel, négy évadra bontva. Hoshimiya Ichigo és Oozora Akari nagyon belopták magukat az idol fanok szívébe, ám a készítők úgy gondolták, ideje valami újjal előhozakodni. Így született meg az Aikatsu Stars!, ami egy teljesen új környezettel és karakterekkel rendelkező sorozatot tár elénk.
“Egy nap én is csillogó idol leszek!”

Avagy ismerkedjünk meg kicsit a történettel.

Nijino Yume egy átlagos, életvidám lány, és hatalmas rajongója az S4 (S-four) csapatnak, azon belül is Shiratori Himét, a csapat vezetőjét tekinti példaképének. Álma, hogy egy nap ő is bekerülhessen az S4-ba, s top idol lehessen. Ennek érdekében barátnőjével, Nanakura Koharuval együtt beiratkozik a Négy Csillag Akadémiára, ahol fiatal lányokból idolokat képeznek, valamint itt található az S4 is. Az Akadémián megismerkedik Sakuraba Laurával, aki egyben jó barátja és riválisaként is jelen van. Ahogy telik-múlik az idő, Yume egyre otthonosabban érzi magát új iskolájában, viszont egy elég nagy választás elé kerül. Az elsőéves diákokat négyfajta klubba osztják, saját választásuk szerint. A lányok kórus, színház, tánc és a szépség klubokból választhatnak, hiszen az S4 is eszerint a négy elem szerint van elosztva. Mindegyik klubból egy ember kerülhet csak be az S4-ba, ezért is van főszereplőnk nehéz helyzetben, hisz’ ő a kórus klubba csatlakozott Laurával együtt, míg Koharu a szépség klubbot választotta.
Vajon Yume álma teljesül, és lehet olyan, mint a híres Shiratori Hime? Vagy esetleg Laura lesz a befutó?

Különbségek az előző animéhez képest:

Nos gondolkoztam, hogy csináljak-e ilyen pontot, de végül az igen mellett döntöttem. És akkor most lássuk is, mi változott.

Grafika és karakterdizájn: Ez lehet akár pozitívum, akár negatívum is, de nekem sajnos negatívum lett. A grafika szép, semmi kivetnivaló nincs benne, csupán kicsit rajzosabb a régihez képest, aminek inkább ilyen 3D-s beütése volt, és az nekem jobban tetszett.

Zene: Erről nem is érdemes sokat beszélni, hiszen evidens, hogy egy új évad új openinget és endinget kap, bár itt a henshin (átváltozás) és a többi háttérzene is megváltozott.

Henshin: Elérkeztünk számomra a második negatívumhoz. A henshin zene mellett még a folyamat is megváltozott, már ha fogalmazhatok így. A karakterek ugyanúgy CGI-ben vannak, csak egy teljesen másféle “utat” kell bejárniuk az új ruhákért

Kivitelezés:
Itt tényleg csak pár sort írok, mert fentebb már mindent leírtam. Az új zenék nekem tetszenek, valamint az opening és az ending is fülbemászó egy idő után. Az új grafika nem lett a szívem csücske, bár már egészen megszoktam. Összességében egy aranyos kis idol animéről beszélünk, szerethető karakterekkel és egészen izgalmas történettel.
Szerintem…
Nagy nehezen próbálok ide valami személyes véleményszerűséget írni, csak elég nehéz. Én úgy, ahogy volt, imádtam a régi Aikatsut, talán ez érezhető is a szavaimból. Nekem hiányzik a régi anime, viszont ennek is örülök. Mondhatnám azt is, hogy egyik szemem sír, a másik nevet. Én nem isteníteni akarom a régit animét, és ezt a mostanit sem szeretném lehúzni túlságosan. Számomra az Aikatsu Stars! is kedvenc lesz, tehát igazából nincs is vele semmi bajom. Aki szerette a régit, annak ezt is ajánlom mindenképpen, de akár az újdonság erejével is bele lehet kezdeni, mert az idolélmény ugyanúgy garantált!

 

“Mi csillagok vagyunk.
A négy csillag, akiktől kigyullad az Aikatsu! fénye. Világ.
Mi fáradhatatlanul szolgáljuk az égboltot csillogó fényünkkel.
Az S4 igazi ragyogása…
Örök!”
Online részek:
 01. rész  02. rész

 

KategóriákA