Aiura (2013)

Infó:

Eredeti cím あいうら
Angol cím Aiura
Egyéb címek Nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész x 4 perc
Év 2013

Ismertető:

Előszó:
Az Aiura mangát Chama rajzolta és írta. A yonkoma manga 2011-ben indult útjára és mostanra az 5. kötetnél jár. Először Niconico Seigában tűnt fel, majd később a Kadokawa Shotenben is megjelent. Az anime adaptáció 2013-ban jött ki és összesen 12 része jelent, amelyek részeként négy percesek.

Történet:
A középpontban három középiskolás lány áll és az ő mindennapjaikról szól a történet. A sztori a középiskola megkezdése előtt indul, amikor Ayuko Uehara belefut a két egymáshoz közel álló barátba. Saki Iwasawa és Kanaka Amaya nem tesznek rá túl jó benyomást, mert sikerül kilökniük a lány kezéből a fagyit. Kárpótlásul persze kap valamit, de a két lány olyan gyorsan le is lép, amilyen gyorsan megjelent. Később a suliban találkoznak, ahol osztálytársak lesznek. Megjelenik az animében még pár mellékkarakter, de nagy szerep nem jut nekik.

Főbb szereplők:

  • Kanaka Amaya:
    Ő a mókamester a csapatban, hol épp halottat játszik, hol Sakit ugratja. Mindenkire fura beceneveket aggat, ami persze senkinek sem tetszik. Szeret a jövőjéről álmodozni.
  • Saki Iwasawa:
    A tipikus magas és fiús lány aki a legkomolyabb is a három lány közül. Sportos és jó a játékokban de eléggé motiválatlan.
  • Ayuko Uehara:
    Ő egy alacsony, csendes lány, Saki és Kanaka barátja. A becenevek, amiket Kanaka ráaggatott Yukon vagy Ayukong volt.

Vélemény, ajánlás:
Ne várjon senki eget rengető történetet, mert ez csak a szórakozásról szól és a három lány mindennapi életéről. A hangok átlagosak, az opening pörgős. A látványvilág az, ami engem lenyűgözött, nem hittem volna, hogy egy ilyen animében ezt látom majd, ez hatalmas plusz volt számomra. Ajánlom bárkinek, aki egy rövidke, de szórakoztató animére vágyik kikapcsolódásként. Mindenképp érdemes megnézni, ha van rá ideje az embernek.

Jó szórakozást hozzá!

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákA

Vélemény, hozzászólás?