Akagami no Shirayukihime (2015-16)

Képtalálat a következőre: „Akagami no Shirayukihime ico”

Eredeti cím 赤髪の白雪姫 赤髪の白雪姫 ~なんでもない宝物、この頁~
Angol cím Snow White with the Red Hair Nincs
Egyéb címek Akagami no Shirayukihime Akagami no Shirayuki-hime OVA,
Snow White with the Red Hair OVA,
Akagami no Shirayukihime OVA
Besorolás anime, TV anime, OVA
Hossz 12 rész x 24 perc 1 rész x 24 perc
Év 2015 2016
Ismertető:
Történet:
Történetünk egy Tanbarun nevű királyságban kezdődik, ahol főszereplőnk, Shirayuki, gyógynövényekből gyógyszereket készít a város beteg emberei számára. Emellett ritka vörös haja miatt igencsak kitűnik a tömegből, és Raji herceg is felfigyel rá, aki az ágyasának szeretné tudni a lányt, s még aznap elküldi érte a katonáit.
Természetesen Shirayukinak eszében sincs engedelmeskedni, inkább elszökik egy erdőbe, ahol találkozik egy titokzatos Zen nevű fiúval és barátaival. Zen elég makacs személyiség, ezért az elején még nem akar hinni a lánynak, miszerint ő gyógyszerész, de végül csak megadja magát.
Na de mi lett eközben Raji herceggel? Amint megtudja, hogy kiszemelt ágyasa elszökött az országból, nyomban kinyomoztatja, hol van, s odaküldi az embereit egy kosár almával, amit eredetileg a lánynak szánt. Azonban a dolgok nem egészen úgy sülnek el, mint ahogy azt Raji herceg kitervelte, ugyanis Zen kóstolja meg először az almát, amiről végül kiderül, hogy kábító méreg van benne. Mindenki visszakerül a palotába, majd elszabadul a pokol. Miután Zen elég gyorsan felépül, kiderül, hogy ő is egy herceg, méghozzá Clarines második hercege.
Végül Shirayuki a Clarines-i palotába kerül, ahol udvari gyógyszerésznek áll be dolgozni. Itt kezdődnek a kalandok, új szereplők, régi sebek, megoldandó problémák és még sok más kerül a képbe, de Shirayuki és Zen mindig szakít időt a másikra, a barátság mellet talán más érzelmek is kialakulhatnak közöttük.

Végeredmény:
Először nem nagyon akartam elkezdni, mert azt gondoltam, hogy ez is csak egy shoujo anime a sok közül. De mégis kellemeset csalódtam benne. Már az első pár rész megfogott, a történet is érdekes fordulatokat vett. Aki szereti a shoujo animéket, vagy esetleg egy kis pihenésre vágyik, nyugodtan megnézheti, hisz ez egy remek kis anime.

Online részek:
KategóriákA

Vélemény, hozzászólás?