Akame ga Kill! (2014)

Képtalálat a következőre: „Akame ga Kill! ico”

Eredeti cím アカメが斬る!
Angol cím The Red Eyed Killer
Egyéb cím(ek) Akame ga Kiru!
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2014
Ismertető:
A mangáról…

Takahiro-nak a 2009-es 15 Bishoujo Hyouryuuki anime után egy új, az ecchitől eltérő ötlete támadt. 2010-től kezdve jelenik meg az Akame ga Kiru című mangája. Nagy örömünkre 2014 nyarára az anime is megtisztelt bennünket jelenlétével.

A történet…

Elég összetett, ezért nem árt némi spoiler. A világ, amiről szó van, egy fantasy jellegű hely, ahol mindennaposak a különböző szörnyek a vadonban. Ezen belül a történéseink fő színtere a “Nagy Birodalom”-nak nevezett országban zajlik, amit 1000 éve alapított a kor legnagyobb uralkodója. Ám ez a nagyúr félt, hogy halála után kárba vész a tudás, amit élete során megszerzett. Éppen ezért parancsba adta, hogy készítsenek olyan tárgyakat, melyekbe minden tudásukat és erejüket belefektetik az emberek. Elkészült 48, úgynevezett Teigu. Ezek bármilyen formát felvehettek (kardok,páncélok). Habár nem minden ember képes használni egy ilyen fegyvert, csak azok, akik kompatibilisek az adott tárggyal. Egy ember egyébként csak egy Teigu-t képes használni.

1024-ben járunk, amikor a történet kezdetét veszi. A kép, amit a Great Empire-ről látunk, első látásra tökéletes. Így látja ezt a főhősünk is, Tatsumi, amikor megérkezik ide. Ki is ő? Tatsumi egy kis vidéki faluból indul el két barátjával, azzal a céllal, hogy a fővárosba jutva beállnak a seregbe, ezzel szerezve pénzt éhező falujuknak. Sajnos útjuk során valahogy elkeveredtek egymástól, így Tatsumi egyedül folytatta az utat. Tehát eljut a fővárosba és betér egy kocsmába, azon tűnődik, hol tudna elhelyezkedni. Találkozik egy szép “hölggyel”, aki a elveszi a pénzét, biztos kapcsolatot ígérve neki, így átverve őt. Tatsumi tehát ott áll az utcán pénz és hajlék nélkül. Később rátalál egy gazdag gróf lánya, aki szállást nyújt neki. Főhősünk cserébe testőrként szolgálja a lányt. Ez alatt az idő alatt egyik testőrtársától hall a vezetőségről és a korrupt, romlott helyzetről. A dolgokat még az is nehezíti, hogy mindeközben egy csapat orgyilkos a, Night Raid nevezetű banda gazdag, befolyásos embereket gyilkolászik. Még aznap éjjel támadás éri a gazdag lány szüleit a saját kastélyukban. Az ősökkel végeznek, majd a lánykát veszik célba. Tatsumi úgy érzi, meg kell védenie a lányt. Majd kiderül, hogy ez a kedves lány, aki megmentette őt az utcáról, egy hárpia és, ráadásul ő fogta el a társait és halálra kínoztatta őket. Rájön, illetve észreveszi, hogy a Night Raid a jófiúkhoz tartozik és csak a rosszakaró, kapzsi, kegyetlen emberekkel végeznek, ezzel teremtve békét. Csatlakozik hozzájuk azzal az ürüggyel, hogy segít nekik megváltoztatni a mostani helyzetet. Ezek után rengeteg harcot vívnak meg együtt.

Saját vélemény…

A történet hihetetlen jól épül fel.Jól nyomon lehet követni a történéseket. Az anime grafikája is brutális! Valami kegyetlen jó! Az opening és az ending is nagyon el van találva. Mind a kettő személyes kedvenc. Én azonnal a kedvencekbe tettem.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti valamilyen szintem a fantasy elemeket harcokkal megspékelve.

Jó szórakozást!
Online részek:
KategóriákA