Akatsuki no Yona (2014)

Képtalálat a következőre: „Akatsuki no Yona ico”

Eredeti cím 暁のヨナ
Angol cím Yona of the Dawn
Egyéb cím(ek) Yona: The girl standing in the blush of dawn
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész × 24 perc
Dátum 2014.10.07 – 2015.03.24
Ismertető:
Ó, hajadon!
Lángolj fel a hajnali napfényben!
Azt akarom, hogy tépd le a tudatlanság álcáját…
~Op. No. 2

Kiindulópont
Yona Kouka királyság hercegnője. Édesanyja meghalt, apját pedig, Il királyt, gyáva uralkodónak tartják: területekről mondott le a béke nevében a szomszéd országok javára, betiltotta a háborúzást, a fegyveres konfliktusokat.
Yona élete tökéletes: mindent megkap, a finomabbnál finomabb ételektől kezdve, a gyönyörű ékszereken át bármit. Egyetlen egy dolgot tilos megtennie: fegyvert fognia a kezébe.
A lánynak gyerekkorában két játszótársa volt. Soo-Won, az unokatestvére, és a Szél Törzs leendő vezetője, Hak. A hercegnő szerelmes Soo-Won-ba, és amikor ezt elmondja apjának, újabb dolgot tilt meg neki a király: nem kaphatja meg a fiút, nem kaphatja meg Soo-Won-t.

Szent vagy, vagy bűnös?
Soo-Won mindig kedves fiú volt. Mindenben a jót látta, mindenkit szeretett, és mindenki szerette.
De amikor Yona 16. születésnapja alkalmából újra a kastélyba látogat, olyat tesz, amire senki nem számít.
A hercegnő este próbálkozik újra, meg akarja győzni a királyt, hogy megengedje, hadd lehessen együtt Soo-Won-nal. Ám amikor apja szobájához ér, az ajtót nyitva találja, és ahogy belép, azt látja, hogy a király mellkasába kard fúródik. És a kard markolatát nem más fogja, mint a férfi, akibe szerelmes.

Földönfutók
Yona elmenekül, és két ember siet a segítségére: Son Hak, a gyermekkori játszótárs, aki még 15 évesen esküdött fel a hercegnő védelmére, és egy szolga, aki az életét feláldozva segít a két főszereplőnek a kijutásban.
A céljuk nem más lesz, mint megtalálni a négy sárkányt, és megdönteni Soo-Won hatalmát.

A négy sárkány legendája

Az ősi írás szerint, amikor a négy sárkány összegyűlik,
a kard és a pajzs, ami a királyt védi, felébred.
Hajnalban a Vörös Sárkány visszatér.

Egykor a Vörös Sárkány emberi alakot öltött, leszállva a mennyből, hogy egy földi királyságban uralkodhasson. Ő volt Kouka első királya, Hiryuu király. A sárkánynak végül harcolnia kellett az emberekkel, mert a halandók szíve megtelt gonoszsággal, elfelejtették istenüket, és az országuk romlásba dőlt. Később Hiryuu királyt foglyul ejtették azok, akik a hatalmára vágytak. Amikor úgy tűnt, hogy minden a pusztulás szélére kerül, négy sárkány szállt alá az égből.
– Hiryuu, eljöttünk érted – mondták. – Pusztítsuk el a hitehagyott emberiséget, és térj vissza a mennybe!
Hiryuu visszautasította őket.
– Nem, már ember vagyok – felelte. – Habár gyűlölnek és elárulnak engem, és segíteni sem tudok nekik, de szeretem őket.
A sárkányok is szerették Hiryuu-t, és nem akarták elveszíteni. Hiryuu védelme érdekében vérüket adták az emberi harcosoknak, és erőt adományoztak nekik.
Egy éles karmokat kapott, amivel bármit darabokra téphetett. Egy szemet kapott, amivel mindent láthatott. Egy lábat kapott, amivel az égig is felugorhatott. Egy pedig erős testet, ami soha nem sérülhetett meg.
– Ti vagytok a másik felünk – mondták nekik a sárkányok. – Szolgáljátok Hiryuu-t mint mestereteket, védelmezve az életét. Szeressétek, és soha ne áruljátok el.
A sárkányistenek erejével a harcosok a klánjaikat Hiryuu védelmére vezették, és új királyságot hoztak létre.
Nemsokára a Vörös Sárkány belefáradt a harcokba, és mély álomba zuhant, s a négy sárkány feladat ezzel véget is ért. Azt gondolták, hogy a királyuk már nem mozdul meg többé, és sírtak. Nem tudták, hogy egy számukra fontos ember elvesztésén bánkódtak, vagy csak a bennük lévő sárkányvér gyászolta Hiryuu halálát.
Felismerve saját emberfeletti erejüket, a négy sárkányharcos elhagyta a törzsét, és eltűnt. A múltjukat maguk mögött hagyva saját erejükből fejlődtek, kialakítva a ma is létező öt törzset.
Így szól a királyság létrejöttének mítosza, a négy sárkány legendája.

Online részek:
KategóriákA