Akuma no Riddle (2014)

Képtalálat a következőre: „Akuma no Riddle ico”

Eredeti cím 悪魔のリドル
Angol cím Riddle Story of Devil
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2014
Ismertető:
Az Akuma no Riddle anime Kouga Yun azonos című mangája alapján készült, mely 2012 szeptemberében indult, és azóta is tart. Az anime a Diomedéa közreműködésével, Kusakawa Keizou rendezésében készült, melyet 2014. április 3-a és 2014. június 19-e között sugároztak Japánban.

Az alapfelállás:
A történet a Myoujou Akadémián játszódik, ahol egy különleges osztályt indítanak Fekete Osztály (Kurogumi) néven. Tizenhárom lány jár ide, egyiküket leszámítva mind merénylő. Ez az egy kivétel Ichinose Haru, aki annyira kitűnik a többiek közül ártatlan viselkedésével és megjelenésével, hogy egyből gyanússá is válik a többiek számára. Az ő egyetlen céljuk: megölni a célpontot, akiről szinte azonnal kiderül, hogy nem más, mint maga Haru. Az osztály legvirgoncabb tagja, Hashiri Nio (aki amolyan közvetítő szerepet játszik az iskola vezetősége és a Fekete Osztály tagjai között) egy különleges gyűlésen bejelenti, hogy a játék kezdetét veszi. Merthogy ez egy játék, ahol az nyer, aki a leghamarabb képes megölni Harut. A másik főszereplő, Azuma Tokaku mond egyedül nemet erre a lehetőségre, és kijelenti, hogy ő meg fogja védeni a lányt; “Egy ujjal sem értek hozzá Ichinose Haruhoz” – hangzik el tőle a 2. rész végén.

A szabályok:
Ha már játék, akkor szükség van játékszabályra is, amelyek be nem tartása esetén az illetőt azonnal eltávolítják az akadémiáról. Minden merénylő kap egy fekete borítékot, hozzá egy cédulát, amelyre fel kell írniuk a nevüket, továbbá ha akarnak, valami egyéb szöveget is (konkrétan nincs meghatározva, hogy mit), majd úgy kell intézniük, hogy a célpont megkapja ezt az értesítőt. Miután Haru megkapta az üzenetet, a merénylőnek az azt követő negyvennyolc órán belül végre kell hajtania a merényletet, máskülönben kiesik, és eltávolítják az akadémiáról. Amennyiben az illető sikerrel jár, teljesül egy kívánsága, legyen az bármi. A merénylő értelemszerűen akkor is kiesik, ha a merénylet sikertelen, ugyanis mindenkinek csak egy dobása van. Egyéb megkötés, hogy kívülállókat nem lehet bevonni abba, ami az osztályban folyik, ennélfogva az osztályfőnök, Mizorogi tanár úr semmit sem sejt a Fekete Osztálybeli eseményekről. Minden más megengedett: az eszközök és a módszerek is szabadon választhatóak.

Általánosságban a szereplőkről:
A szereplőgárda nagyon is sokrétűnek mondható, ugyanis az aranyos moétól kezdve a domina yanderén át az elborult sorozatgyilkosig láthatunk példát a különböző személyiségtípusokra. Kiemelném a legfiatalabb lányt, Kirigaya Hitsugit, aki egy plüssmackót és Namatame Chitaru kezét fogva jár szinte mindenhova, és a legbetegebb karaktert, Takechi Otoyát, akit a “21. század Hasfelmettsző Jackje”-ként is emlegetnek, ugyanis erősen szadista hajlamokkal rendelkezik, és szexuális kielégülést csak a gyilkolással képes átélni. Megemlítendő még a férfi, akit csak “Kaiba” néven ismerhetünk. Talán ő a szereplőgárda legrejtélyesebb alakja, szokása, hogy egy fekete és egy fehér dobókockával játszadozik, melyek talán szimbolikus jelentéssel bírnak. Emellett ő Tokaku tanára, és rendszeresen küld neki talányokat sms-ben. Ezen talányok közös jellemzője az, hogy helyes válasz szinte egyáltalán nem létezik rájuk, Tokakunak mégis meg kell találnia azokat.

Néhány szó a megvalósításról:
A grafikára és a soundtrackekre nem lehet panasz, az opening zenéje a pörgős Soushou Innocence, melyet Uchida Maaya ad elő, továbbá az endingeket emelném ki, ugyanis minden epizód végén más-más endinget láthatunk és hallhatunk (tehát összesen tizenkettőt), melyeket a Fekete Osztály tagjai, pontosabban azok seiyuui adnak elő. Ezek amolyan “character song”-ok, szövegeik és dallamaik egy adott karaktert és annak jellemét tükrözik. Személyes kedvencem a harmadik, a tizedik és a tizenegyedik ending.

Érdemes megnézni legalább egyszer; a grafika szép, a zene nagyszerű és a történet is figyelemfelkeltő. Senki ne féljen attól, hogy yuri művel áll szemben, ugyanis ez a szál nem éri el a 18-as karika határait.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész
13. rész OVA

 

KategóriákA