Allison and Lillia (2008)

Infó:

Eredeti cím アリソンとリリア/

japán
Angol cím Allison and Lillia
Egyéb cím(ek) 艾莉森与莉莉亚
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2008

Ismertető:

Az Allison to Lillia története egy olyan világban játszódik, melynek fejlettségi szintje körülbelül a valós világunk kora huszadik századjáénak felel meg, és melynek egyetlen hatalmas kontinensén két ország (Roxche és Sous-Beil) osztozik, de ők is háborúban állnak egymással. A csatározásnak már egész hosszú története van – mely egyébként (állítólag) abból indult ki, hogy vajon melyik országban is jelent meg először az ember -, de az utóbbi években fegyverszünetet kötöttek. Ebben a relatív békés időszakban veszi kezdetét a sztori, melynek főszereplője Allison, a roxche-i légierő fiatal pilótája, illetve Wil, aki pedig még diákéveiben jár. Ők egyébként együtt nevelkedtek egy árvaházban, ott kötöttek szoros barátságot.

Egy nap Wil épp kisebb diákokat oktat, amikor a távolból egy repülőgép zaja üti meg a fülüket. A pilóta pedig nem más, mint Allison, akinek munkája közben útbaesett gyermekéveinek színhelye. A két barát tehát újra találkozik, megosztják egymással élményeiket, s eközben összeakadnak egy bogaras öregemberrel, aki hazaviteti magát velük, majd annak háziasszonya beinvitálja őket otthonába egy teára. Az öregemberről az a hír járja, hogy mindenféle mesékkel eteti a környékbeli gyerekeket, azonban Allisonnak és Wilnek mesél egy bizonyos kincsről, mely véget vethet a háborúnak.

Mondandójának nyomatékot ad egy titokzatos, hirtelen megjelenő férfi, aki magával hurcolja az öreget. A két fiatal üldözőbe veszi őket (vagyis Allison magával rángatja Wilt, szokása szerint), s itt kezdődik meg kalandos kincskereső útjuk, nyomukban ellenségekkel, oldalukon segítőkkel.

Az anime a “seinen” besorolást kapta, tehát 18 éven felüli fiúknak/férfiaknak szól, gondolom a háborús téma, a repülők és a fel-felbukkanó akciójelenetek miatt, de ez nem jelenti azt, hogy a lányok vagy a fiatalabbak ne tudnák élvezni, hiszen nekem is a szívemhez nőtt. Az openingje egyébként gyönyörű, első hallásra beleszerettem: lírai női énekhang, kisebb szimfónikus kísérettel. Az ending előadója ezzel szemben férfi, de a dal ugyanolyan varázslatos-dallamos. A grafika nem az a klasszikus fajta, de nekem az is elnyerte tetszésemet, illik a történethez, mondhatni “pont rá szabták”.

 

KategóriákA

Vélemény, hozzászólás?