Alps Monogatari: Watashi no Annette (1983) (magyarul)

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Infó:

Eredeti cím アルプス物語 わたしのアンネット
Angol cím Alps Stories: My Annette
Magyar cím Anette
Egyéb cím(ek) Story of the Alps: My Annette
Besorolás anime, TV
Hossz 48 rész
Dátum 1983

Ismertető:
Annette és Lucien kis koruk óta jó barátok, vidám gyerekkorukat élik Rossiniere-ben, egy kis hegyi faluban Svájc francia részén. Annette családja épp kistestvér születését várja, amikor a sors nagy kihívás elé állítja a kislányt. Édesanyja meghal a szülés után, Annette gondjaira bízva az újszülött kisfiút, Dannyt. A kezdeti nehézségek után segítség érkezik a bajban a kedves Martha néni személyében, és Annette odaadó nagytestvérré válik, akinek Danny mindennél fontosabb. Lucien továbbra is mindig Annette mellett áll, gyerekes összezördüléseik ellenére is jó barátok.
Egy nap azonban szörnyű dolog történik, ami kettészakítja a barátságot. Lucien hibájából Danny súlyos balesetet szenved, és bár csodával határos módon a kisfiú életben marad, valószínűleg soha többé nem fog tudni járni. Lucien számára kemény megpróbáltatások sora kezdődik, amelyek során szembe kell néznie Annette haragjával és saját bűntudatával. Lucien bármit megtenne azért, hogy Danny ismét járni tudjon, és hogy Annette megbocsásson neki. De hiába múlik az idő, Annette szíve nem nyílik meg a fiú felé.

A sorozat a World Masterpiece Theater részeként készült el Patricia St. John 1980-as “Treasures of the Snow” (“Nyomok a hóban”) című ifjúsági regénye alapján. Klasszikus, hétköznapi shoujo anime, ami a WMT-sorozat valamennyi jegyét magán viseli: teljesen hétköznapi, de mégis magával ragadó drámai történet, amiben a hétköznapi élet részletes bemutatása kiemelt fontosságú. A szereplők valóságosak és szerethetők, könnyű együtt érezni velük jóban és rosszban egyaránt.
A hosszú, 48 epizódos formátum kifejezetten előnyös a történet szempontjából, jól átérezhető, milyen hosszú és lassú a megbocsátás útja, amin elkísérjük a gyerekeket. A hosszú, kalandos történet során a mellékszereplőket – osztálytársakat, családtagokat – is megismerhetjük és megszerethetjük. Az anime szép tájai, a környezet és az akkori élet bemutatása szintén magával ragadó. Szép, kedves sorozat, a barátság és megbocsátás története.

KategóriákA