Amagami SS (2010)

Képtalálat a következőre: „Amagami SS ico”

Eredeti cím アマガミSS
Angol cím Amagami SS
Egyéb cím(ek) Amagami
Besorolás anime,TV
Hossz 25 rész
Év 2010
Ismertető:
Összetört szívre gyógyír kerestetik.

A történet főhőse, Tachibana Junichi középiskolás srác, akinek szívét két évvel ezelőtt kegyetlenül összetörte akkori barátnője. Éppen karácsonykor lett volna egy meghitt randevújuk, amire a lány nem ment el, és azóta sem jelentkezett a fiúnál. Junichi ezután elvesztette hitét a szerelemben, és két évig szinte magányba zárkózva élt szobája sötétjében. De hirtelen új elhatározás ébred fel benne. Úgy dönt, hogy az idei karácsonya nem lesz magányos, és fájdalmas emlékekkel teli, ezért új szerelemre nyitottan fordul ismét a gyengébbik nem felé.
Első lépésként szerelmet vall az iskola idoljának, akit régóta csodál és bálványoz: Morishima Haruka-nak. A komolytalan, aranyos, közvetlen, modellként dolgozó lány persze értékeli a fiú kedvességét, és állandó segítőkészségét, de rövid úton visszautasítja a felkínált érzelmeket mondván, hogy az idősebb, érettebb férfiakat szereti. Így Junichi első kezdeményező lépése rögtön kudarccal zárul, ami egyenesen vezet az önsajnálat mély bugyrába. Ennek talán főhősünk húga, Miya-chan örül a legjobban, valami miatt ugyanis nagyon barátságtalan Morishima senpai-jal, és meg is haragszik bátyjára, amiért pont vele akar összejönni. De reméljük Junichinak nem kell sokáig bánkódnia, ugyanis körülötte még számtalan, talán esélyes barátnőjelölt tűnik fel.
Először is ott a van mindig vele és legjobb barátjával, Masayoshi Umeharaval lógó Tanamachi Kaoru . A vicces, magabiztos lány, egyben Junichi gyerekkori barátja, és jelenleg az osztálytársa is. Mellette feltűnik a szintén osztályukba járó Ayatsuji Tsukasa, aki rendkívül szorgalmas, és mindig olyan feladatokat vállal magára, miket senki sem akar az osztályból (így nyilvánvaló, hogy ő az osztályképviselő/titkár). Ám látszólag kedves, barátságos külseje mögött egy igazi számító manipulátor bújik meg. E lányok mellett ott van még az aranyos, kicsit butácska Sakurai Rihoko, aki elég közeli kapcsolatban van Junichivel. Emellett Rihoko állandóan gondban van a testsúlyával, vagy fogyókúrás vagy pont szakácskönyveket búj szabadidejében (egyértelmű, hogy ő a sorozat konyhatündére 🙂 )
Már az első részben megismer Junichi egy új arcot is, Nakata Saet. Az állandóan éhes elsőéves leányzónak segít főhősünk ebédet venni egy zsúfolt napon, amiért talán a lány a hála mellett mást is elkezd érezni a fiú iránt. A csendesen félénk, cuki leányzó egyben Junichi húgának, Miya-channak is a legjobb barátnője. Végezetül van még egy, egyenlőre a titokzatosság homályába burkolózó lány, Nanasaki Ai, aki az iskolai úszó klub egyik tagja, melynek Morishima-senpai legjobb barátnője, Hibiki a kapitánya. A helyzet tehát adott, van hat különböző személyiségű lány, akik valamilyen módon kapcsolatba kerülnek főhősünkkel, de hogy vajon ki lesz a Nagy Igazi a számára? Talán a 24 részesnek ígérkező sorozat végére kiderül. 🙂 Érdekesség, hogy az első hat részben megismerjük a fent bemutatott lányokat, és ez a személyre szabott endingben is feltűnik, ugyanis mindig a bemutatott lány szinkronhangja énekli el az adott karakterre írt endinget / záródalt.

Online részek:
CategoriesA