Amagi Brilliant Park (2014)

Képtalálat a következőre: „Amagi Brilliant Park ico”

Eredeti cím 甘城ブリリアントパーク
Angol cím Amagi Brilliant Park
Egyéb cím(ek) Amaburi
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2014
Ismertető:
Történetünk egy nem éppen átlagosnak mondható randifelkéréssel kezdődik. Főhősünket, a tökéletes tanulmányi eredménnyel rendelkező és egyben jóképű, mindenhez értő, bár kissé (nagyon) nárcisztikus és önimádó fiút, Kanie Seiya-kunt hívja el a gyönyörű, ám kissé rideg lány, Sento Isuzu. Ezzel még nem is lenne semmi gond, ám Isuzu-chan, hogy biztosra menjen, úgy teszi meg a nagy lépést, hogy egy flintát szegez drága főhősünknek. Mivel Seiya-kunnak nincs szándékában a kelleténél kicsit több testnyílást szerezni az okos kis fejére, így belemegy, hogy elkíséri a lányt vasárnap az úgynevezett Amagi Brilliant Parkba. Ahogy odaérnek, feltűnik neki, hogy a park nem túl népszerű. Ezt több ok is alátámasztja, mint például, hogy rengeteg létesítmény zárva van, a hullámvasút kicsit ijesztőbb a kelleténél, mivel fenn áll a kisiklás lehetősége és a táncműsor is inkább komédia, mint szórakoztató táncelőadás. A látogatás végén kibújik a szög a zsákból, mikor Isuzu megkéri, hogy találkozzon az igazgatóval. Mikor találkozik a személlyel, meglepetésére kiderül, hogy egy fiatal lány az, aki azt állítja, hogy ő és a park dolgozóinak a nagy része a varázslatok és álmok világából jött egy Juhar Föld nevezetű országból. Továbbá ha nem segít nekik három hónapon belül összeszedni ötszázezer vendéget, be kell zárják a parkot, ami sok varázslénynek az életébe is kerülhet. Főhősünk először visszautasítja, de bizonyos körülmények miatt meggondolja magát és átveszi a park igazgatói pozícióját.
Itt kezdődik főhőseink története, ami során a lepusztult parkból próbálnak jól menő vidámparkot faragni és megszerezni azokat az értékes látogatókat. Persze az is kiderül, miért pont főhősünkre esett a park megmentőjének szerepe.

A szereplőkről

Mivel rengeteg főbb szereplő van, így nem emelnék ki egyet sem. Emellett az is bőven dob az anime élvezeti faktorán, hogy mi magunk tapasztaljuk ki, melyik szereplő pontosan milyen személyiséggel is rendelkezik. Csupán annyit tudok mondani, hogy minden fajta karaktertípus megtalálható és mindenki könnyen megtalálhatja a saját kedvencét.

Vélemény és ajánlás

Azoknak tudom ajánlani, akik szeretik a szép történetek és persze szeretnek sokat nevetni, de a néha megjelenő komorabb és komolyabb jelenetektől sem riadnak vissza. Jócskán találunk benne ecchi jeleneteket is, bár még pont ízléses menyiségben. Az anime humorfaktorához még sokat hozzáad szerintem az is, mikor a park dolgozói próbálják a saját kis módszereikkel megoldani a kisebb-nagyobb problémákat. A típus kedvelőinek szerintem kötelező darab.
A zenék és a grafika tökéletesek, az openingere és endingekre sem lehet panasz.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész
Ova
Special:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész

 

KategóriákA