Anime Tenchou (2002)

Eredeti cím アニメ店長
Angol cím Animation Store Manager
Egyéb cím(ek) aniten, アニ店
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész
Dátum 2002
Ismertető:
Sokan ismerik, hiszen már látták valahol, de mégsem tudják ki az. Ismerős az arca, a modora… hiszen szerepelt már valahol. Mégis kultikus figura lett, de keveset tudunk róla. Ki is ez az Anime Tenchou valójában, aki szerepelt a Lucky Starban is, s szerepelni fog közösen a Touhou Project karaktereivel is? A választ ez a kétperces OVA adja.

“Történet”(?)

Anizawa Meito, boltos, akinek hitvallása a vásárlók kiszolgálása, igényeik kielégítése, s az animék piacának fenntartása, az animációk eladása. Egy rivális bolthálózat vezetőjének aljas támadása után a korábbi boltja porig ég, s a haldokló korábbi boltvezető utolsó kívánsága szerint “animeboltossá” lesz, s a frissen nyílt specialitás üzletben, az Animateben dolgozva igyekszik nem csak védjegy lenni, hanem egyben riválisa lenni a korábbi boltjának elpusztítójának.

Ki is ez az Anime Tenchou?

A karakter maga az Animatenek, Japán egyik legnagyobb anime, manga és játékbolt-hálózatának reklámfigurája. Persze nincs egyedül, társai is vannak, nem is kevesen. Őket, ahogy Anime Tenchou-t is Shimamoto Kazuhiko tervezte meg. A karakterek kirobbanó sikereket értek el: adaptálták mangába, heti audiodráma a rádióban, s ez az OVA, amelyet a GAINAX készített Anno Hideaki rendezésében. Plusz az említett Lucky Star és a leendő Anime Tenchou × Touhou Project animék.

Vélemény

A grafika egyszerre hordoz magán animés, s kissé nyugati rajzfilmes stílust, a mangás effekteket, gyakran a háttér eredeti filmfelvétel, ettől egy igazi kavalkád lesz, látványorgia a megvalósulása. Mivel az egész csupán 2 perc, így elég hektikus, rohanó, ugyanakkor figyelemlekötő is. A háttérben hallható betétdal mellett a többi hang is remekre sikerült. Erőteljes berobbanásnak is nevezném ezt a rövid OVÁt.

 

 

KategóriákA