Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai (2011)

Képtalálat a következőre: „Ano Hana ico”
Infó:

Eredeti cím あの日見た花の名前を僕達はまだ知らない。
Angol cím We Still Don’t Know the Name of the Flower We Saw That Day.
Egyéb cím(ek) Ano Hana
Besorolás anime, TV
Hossz 11 rész × 22 perc
Dátum 2011.04.15 – 2011.06.24

Ismertető:
Yadomi Jinta magába forduló tinédzser fiú, aki lóg az iskolából, és egész nap otthon ül bezárkózva. Valaha régen, még gyerekként barátok vették körül. Öt másik hasonló korú gyerekkel együtt klubot alapítottak, minden kalandban és mókában együtt voltak.
Azonban egy nap tragédia történt, a hat barát egyike, Honma Meiko (becenevén Menma) balesetben életét vesztette, és ezután a gyerekek barátsága megszakadt. És most, nyolc évvel később Jinta ismét látni véli Menmát, sőt, az aranyos, ártatlan, gyerekes lány szelleme egész nap az idegeire megy, és arra kéri a fiút, hogy teljesítse egy kívánságát. A helyzetet tovább nehezíti, hogy Menma elfelejtette, mi is volt a kívánság.
Menma unszolására Yadomi elhatározza, hogy segít neki, és kutatni kezd az elveszett kívánság után, ehhez azonban fel kell elevenítenie a fájdalmas emlékeket a múltból, a széthullott barátságot, és fel kell keresnie a régi barátokat, akik azóta megváltoztak, Yadomihoz hasonlóan problémákkal teli középiskolások lettek. Ráadásul Yadomi az egyetlen, aki látja Menmát, így aztán nem lesz könnyű dolga rábírni a többieket, hogy közös erővel segítsenek neki.Az AnoHana drámai történet egy barát elvesztéséről, és annak feldolgozásáról, tinédzserekkel a középpontban. Az anime bemutatja Jinta erőfeszítéseit, hogy a régi barátokat ismét összegyűjtse, azonban a feldolgozatlan tragédia ellentéteket és indulatokat hoz elő, és fájdalmas sebeket szakít fel. A visszaemlékezések során lassanként megismerhetjük a múltban történt tragédia részleteit, melyet a fiataloknak nyolc évvel később, közös erővel kell feldolgozniuk.
A történet nyilvánvalóan dráma, ám – főleg a vége felé – több helyen kissé túldramatizáltnak tűnik, vagyis a kevesebb adott esetben több lehetett volna. Kicsit több visszafogottsággal lehetett volna egy fokkal reálisabb az anime, és a történet helyenként lehetett volna gördülékenyebb.
De a történet lényegén ez semmit nem változtat, hiszen alapvetően egy szép, érzelmekkel teli, szívhez szóló történet 5 fiatalról, akik feldolgozzák barátjuk elvesztését és elengedik a gyerekkoruk utolsó darabját.
Mindenkinek semmiképpen nem ajánlanám, de a hétköznapi-romantikus-dráma rajongóknak egyértelműen kihagyhatatlan.
Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákA

Vélemény, hozzászólás?