AnoHana Movie (2013)

Képtalálat a következőre: „AnoHana Movie ico”

Infó:

Eredeti cím 劇場版あの日見た花の名前を僕達はまだ知らない.
Angol cím We Still Don’t Know the Name of the Flower We Saw That Day. Movie
Egyéb cím(ek) AnoHana Movie
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2013

Ismertető:
– Mou ii kai? (Mehetek?)
– Mada da yo! (Még nem!)

A bújócskának az a lényege, hogy mindenkit megtaláljuk, de mi történik akkor, ha valakit örökre elveszítünk?

Előzmények:
Hat gyerekkori jó barát, Jinta, Anaru, Yukiatsu, Tsuruko, Poppo és Menma együtt a Szuper Békevadászok. Mire felnőnek, már a barátságuk sajnos nem a régi. Mindannyian küzdenek a bűntudattal és senki nem meri felhánytorgatni a múltat. Mikor Menma újra megjelenik, Jinta megpróbálja a lehetetlent: Újra összehozni a Szuper Békevadászokat.

Történet:
A film a sorozat cselekménye után egy évvel játszódik. A barátok elhatározzák, hogy levelet írnak Menmának. Anaru viszont küszködik a levél megírásával, hiszen nem tudja, mit is mondhatna Menmának. Újra felelevenednek a fájó emlékek és van, aki még mindig az érzéseivel küzd.

Megvalósítás:
A grafika szép, kidolgozottabb, mint a sorozaté, a hangulata remek és a zenék is szívbemarkolóak. Nagyon jók a betoldott jelenetek és a történet sem rossz. Ennél jobb lezárása nem is lehetne a sorozatnak.

Ajánlás:
Csak azoknak tudom ajánlani, akik már látták a sorozatot, hiszen ez nem egy egyszerű recap. Kell az a tizenegy rész ahhoz, hogy tökéletesen átérezzük ezt a kis mozit. Annak, aki nekiül, azt javaslom, készítsen maga mellé egy köteg zsebkendőt, szükség lesz rá.

A bújócska lényege, hogy megtaláljuk, akit keresünk, és ha örökre elvesztettük, az a legjobb, ha a szívünkben keressük.

– Mou ii kai? (Mehetek?)
– Mou ii yo! (Most már igen!)
– Menma mitsuketa! (Megtaláltunk Menma!)