Another (2012)

 Képtalálat a következőre: „Another ico”
Infó:

Eredeti cím アナザー
Angol cím Another
Egyéb cím(ek) Anazâ
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Dátum 2012.01.10 – 2012.03.27

Ismertető:
Történetünk kezdete előtt huszonhat évvel, a Yomiyama North Middle School 1-3-mas osztályába járt egy Misaki nevű diák. Mindenki szerette, tisztelte, ám egy nap, nem sokkal az évkezdés után Misaki rejtélyes körülmények között meghalt. A helyét üresen hagyták, és egy nap egy diák azt mondta, hogy ő látja Misakit. Majd a többi diák is azt mondta, hogy látja őt, sőt, már a tanárok is látni vélték. Az osztály azt mondta, Misaki nem halt meg, hanem él. Ez így ment egészen a ballagásig, ahol még külön, üres széket is biztosítottak a halott diáknak. Misaki még az érettségi fényképen is rajta volt.
A jelenben, pont tavasszal egy tizenöt éves fiú, Sakakibara Koichi költözik nagyszüleihez Yomiyamába Tokióból, hogy ott a North Middle School-ban tanuljon. Koichinak évek óta gondjai vannak a tüdejével, és egy esti sétája során a kórházban összefut egy furcsa lánnyal, akit Misaki Meinek hívnak, és ugyanabba az iskolába jár, mint Koichi. Mikor Koichi is elkezdi az iskolát, megtudja, hogy Meit a többiek észre sem veszik, mintha ott sem lenne. Ő azonban összebarátkozik a lánnyal, mire a többiek őt is kiközösítik. Ekkor szerez tudomást az átokról, amely már huszonhat éve szedi áldozatait a 3-3-mas osztály tanulói között, pontosan, mióta az első 3-3-mas osztály elballagott, amelyben a halott Misaki is járt. Koichi és Mei elhatározzák, kiderítik, mi áll a rejtélyes haláleset hátterében, ám ahogy egyre jobban beleássák magukat az ügybe, annál több hátborzongató, megmagyarázhatatlan tény kerül elő. Vajon meg lehet egyáltalán állítani az átkot, és véget lehet vetni a haláleseteknek? Vagy mindannyian odavesznek? Ha megnézed az animét, megtudod.Nemrég fejeztem be ezt az animét, és nagyon tetszett. Bár sem a light-novelt, sem a mangát nem ismerem, de így is érthető volt a történet. A történet ugyanis nézeti magát, és bár csak tizenkét rész az egész arra, hogy egy kerek, egész történetet tárjon elénk. Az anime lassan indul be, de a felénél már begyorsul egy picit, mégis, az utolsó 2-3 rész az, ami nagyon ütős, és nagyon mozgalmas. Az utolsó rész vége pedig igazi csattanó, amire szerintem senki sem számít az egész sorozat nézése alatt.
A grafika nagyon szép, illik egy 2012-es animéhez, a színek erősek, a kontúrok viszont vékonyak. Bár sok benne a számítógépes grafika, ez nem igen látszik, és ez külön jó pont a stúdiónak. Az opening, és ending szintén nagyon fülbemászó, szóval érdemes őket külön is meghallgatni.
Negatívumként maximum Mei hozzáállását tudnám említeni az osztálytársai felé, bár nálam ez is érthető valamelyest. Viszont Mei az a karakter, aki nagyon passzívnak tűnik végig, és mintha többet tudna, mint amit elmond.
Én elsősorban a horror-fanoknak tudom ajánlani az animét, vagy azoknak, akik szeretik a misztikus, lassan kibontakozó történetet.
Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákA

Vélemény, hozzászólás?