Ansatsu Kyoushitsu (2013-16)

Képtalálat a következőre: „Ansatsu Kyoushitsu ico”

 

Eredeti cím 暗殺教室 (2015)
Angol cím Assassination Classroom
Egyéb cím(ek) Assassination Classroom (2015)
Besorolás anime, TV
Hossz 22 rész × 23 perc
Dátum 2015.01.10 – 2015.06.20
Ismertető:
A CÉLPONT A TANÁRUNK!

Történet:

Hangzik el a fenti mondat igen sokszor Japán legelőkelőbb gimnáziumának, 3-E osztályában. Ugyanis ez nem egy akármilyen gimnazista osztály. Ők a számkivetettek, a rossz tanulók, a megvetni való diákok, akik rossz tanulmányi eredményeik miatt kapták meg a hegyen lévő, kis “szamárpadot”. Ha ez még nem lenne elég, egy új tanárt is kapnak. Átlagosat? Nem igazán. Ugyanis ez a “lény” három méter magas, sárga, polipszerű csápokkal rendelkezik és elpusztíthatatlan, ráadásul szinte fénysebességgel repül. De mit keres ez a különös lény ebben az osztályban? A később Koro-Senseinek elnevezett tanár (Korosen-megölhetetlen) elpusztította a hold 70 százalékát és úgy tervezi, márciusban a Földel is ezt fogja tenni. Kívánsága pedig az, hogy ebben az osztályban taníthasson, (egyelőre ismeretlen okok miatt) cserébe a gyerekek szabadon végezhetnek merényleteket, a kifejezetten az ő elpusztítására készült fegyverekkel. Kivéve az órán, hiszen akkor rend és fegyelem van. Nem mellékesen, aki elpusztítja, annak 10 milliárd yen üti a markát. A sztori 22 részen keresztül mutatja be nekünk a számkivetett E osztály helyzetét, fejlődésüket, mint bérgyilkos és persze kapcsolatukat furfangos és elpusztíthatatlan, ám nagyon is szerethető tanárukkal. A sztoriba folyton új szereplők érkeznek, tanárok és diákok. Mind azzal a céllal, hogy a bérgyilkos osztályt segítsék vagy ők maguk pusztítsák el ezt a végtelenül intelligens polipot. Na de, ki kerül ki győztesként?

Szereplők:
Koro-Sensei karaktere nagyon eltalált lett. Hangja és nevetése már-már ikonikussá is válik. Hiszen ez egy nagy sárga polip, aki elhozza a világ végét, ám közben szeretget, betakar és fölkészít a vizsgákra. Ki ne tudná imádni ezt a karaktert? A főszereplő Nagisa-kun számomra a nemén kívül, semmiféle rejtélyt nem tartalmazott, de mégis vannak hasznos és szórakoztató megfogalmazásai, valamint az ő fejlődése a legérdekesebb. A lányoknak persze itt van a mindig jóképű titkosügynök, a fiúknak pedig a dögös bérgyilkos: Bitch-Sensei. Az E osztály tele van tökéletesen beteg arcokkal, mint Karma-kun, aki erőszakos viselkedése miatt került ide, többek között mert meg akarta ölni egy tanárát. Furcsa arcokban nem lesz hiány.

Összegzés:
Sokan mondják, hogy a manga mindig jobb, mint az anime. Ebben az esetben, ezt nem tudom alátámasztani. A zenék szépek, fölveszik a történet ritmusát, tökéletesen eltaláltak. Az akciójelenetek pörgősek, nem túl vontatottak és sok újat is hoznak egy egyszerű lövöldözésen kívül. Persze először bennem is megvolt, hogy na de ez mégis csak egy nagy sárga polip, ám a humora, bár nem tökéletes, de abszolút élvezhető. Sok nevetést ígér az biztos. Lazítós anime, ám rengeteg komoly témát fogalmaz meg, mint a számkivetettség, a korrupció, vagy akár a jó tanár fogalma. Hiszen ki ne akarna egy ilyen tanárt mint, a mi kis Koro-senseiünk?

Online részek:

 

KategóriákA