Aoharu x Kikanjuu (2015)

Képtalálat a következőre: „Aoharu x Kikanjuu ico”

Eredeti cím 青春x機関銃
Angol cím Blue Spring x Machine Gun
Egyéb cím(ek) Aoharu x Machine Gun
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 25 perc
Év 2015.07.03
Ismertető:
“Kezdődjék az áldozatok nélküli élet-halál játszma!”

 

Előszó

Túlélő játék. Mi ugrik be erről rögtön? A 18+, ami tele van gyilkolással, árulással. De mi van, ha ennek a fogalomnak egy másik oldalával ismerkedsz meg? Amit minden korosztály boldogan csinál. Felnőttek, tinédzserek.

Történet

Egy csapat furcsa névvel, három teljesen különböző ember, együtt. De vajon mi sül ki ebből?
Tachibana Hotaru egy férfiruhákban járó középiskolás diáklány, akit a véletlen összehoz két különös alakkal, akikkel beneveznek az országos airsoft bajnokságra.

Tachibana Hotaru: Az igazság hőse. Senki sem marad büntetlenül, ha rajta múlik. Legjobb barátnőjét is úgy védelmezi, mint a szeme fényét. Ez mind szép és jó! Ám mi van, ha túlzott igazságérzete okozza majd a vesztét?

Matsuoka Masamune: Egy határozott, önbizalommal teli host, akit Isten pocsék névvel és még annál is pocsékabb rajzolási képességgel áldott meg. De vajon tényleg olyan határozott, mint ahogy mutatja?

Yukimura Tooru: Egy perverz mangaka, akinek a szemében Matsuoka az egyetlen, a szent. Hotaru hirtelen feltűnését nem nézi jó szemmel. Rögtön gondoskodik is róla, de nem túlzottan úgy sikerül, ahogyan akarja.

Hotaru és Matsuoka találkozása szinte már sorsszerű. A lány vonakodva bár, de csatlakozik a Toy Gun Gun-hoz, aminek természetesen Matsuoka adott nevet. A csapattal való harc alatt fokozatosan megmutatkozik Hotaru másik oldala, és végül kimutatja a foga fehérjét.

Opening és ending

Az openinget a Toy Gun Gun szinkronszínészei éneklik. A videó nem a legpörgősebb, de ez nem rossz dolog. Pont jó a tempója. Viszont a végén picit elkapkodták, így nem illett a zenéhez. De az elején a videó nagyon aranyos. És a közepén mondhatni tökéletes! Nekem nagyon tetszett!
Az endinget Hotaru szinkronszínésze énekli. A videó nem áll túl sok jelenetből (de az endingek nem is szoktak). Dallamos.
Ha választanom kéne, nem tudnék.

Seiyuuk

Hotaru szinkronszínésze Mikako Komatsu, aki pl. a Nisekoiból Tsugumi Seishirout játszotta. (Akit szintén nem a nyugodtságáról ismernek. xD)
Matsuokát Tomoaki Maeno játssza, aki nem csak seiyuu, hanem énekes is. Az Uta no Rince-samaból Camus és a Sekaiichi Hatsukoiból Yukina Kou karakterét keltette életre.
Yukimurát Yoshitsugu Matsuoka játssza, aki a híres Sword art Online-ból Kiritót alakítja. És persze nem maradhat ki Sora említése sem a sorból a No Game No Life-ból.

Meg kell mondjam, nekem nagyon bejöttek a szinkronszínészek. Jól beleélték magukat a szerepükbe. Láttam már olyan animét is, ahol végig ugyanolyan hangon beszéltek. Érződött, hogy nem tudják átérezni a helyzetet.

Személyes vélemény

Szerintem a feszült jelenetek érzékeltették eléggé a komolyságot, így nem is volt szükség igazi élet-halál játszmára, mivel az, amikor ránézünk az arcukra és elkezd remegni a lábunk elég, nem?
Nekem az egyik kedvencem lett. Ha valakinek nem annyira tetszik, mint nekem, az se baj. Amíg minimálisan élvezi valaki, addig jó!

Online részek:
KategóriákA