Aoi Hana (2009)

Eredeti cím 青い花
Angol cím Sweet Blue Flowers
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 11 rész
Dátum 2009
Ismerető:
Az érzékeny és visszahúzódó Fumi és az energikus Akira közeli barátnők voltak az általános iskolában. Aztán egy költözés miatt a két lány barátsága megszakadt. Tíz évvel később útjuk ismét keresztezi egymást, immár középiskolásként, és bár nem ugyanabba az iskolába járnak, ismét közel kerülnek egymáshoz, újra felvirágzik a barátságuk. Akira a Fujigaya leányiskolában sok új barátot szerez, Fumi pedig a Matsuoka leányiskolában romantikus kapcsolatba kerül egy harmadéves lánnyal. És bár oly sok év telt el, Fumi és Akira mégis egymással tudják legjobban megosztani örömeiket, bánatukat.

Ahogy látszik, az Aoi Hana yuri anime, vagyis leszbikus kapcsolatokra fókuszál, de egyáltalán nem a klisés-giccses, egymásba szerető lányok nyafogásából álló sorozat, ami esetleg sokakat megfutamodásra kényszerítene. Sőt, mondhatni, a műfaj szinte összes kliséjét felborítja, és a várakozásainkkal ellentétben a szereplők kapcsolatait megdöbbentően reálisan mutatja be, mindenféle melodrámát nélkülözve. Bármilyen kézenfekvő lenne, nem Akira és Fumi lesz a leszbikus pár a középpontban, sőt, ha alaposan megnézzük, egyedül Fumi az, aki a szereplők közül valóban a lányokat szereti. A fő romantikus szál másik fele jelen esetben egy mellékszereplő lesz, de a barátság is ugyanolyan fontos lesz a sorozatban, ha nem fontosabb.
A sorozat csendesen, egyszer enyhén drámai, máskor picit vicces hangvétellel játssza végig a szereplők közötti bonyolult érzelmeket.
A történetvezetés nagyon jó, visszafogott és valósághű, a szereplők viselkedése nagyon részletesen lett kidolgozva. Itt nem csak a hajviselet különbözteti meg a szereplőket, hanem még a mozgásuk, gesztusaik is egyediek, és valamennyi szereplő megkapja a saját összetett jellemét a sorozat végére.
Ehhez járul még hozzá a nagyszerű animáció a szép pasztell-színekkel, esztétikus beállításokkal, olyan kis figyelmességekkel, mint a fény játéka a fák levelei között, amik nagyon széppé teszik a látványvilágot. Az apró kis részletek a karakterek mozgásában is jelen vannak, a látvány kellemes, megnyugtató élményt ad mindenkinek, aki kedveli a lassabb, nyugodt történeteket.

Az Aoi Hana kiemelkedő és egyedi a romantikus sorozatok között, szépen és hihetően mutatja be a szereplők közti érzelmeket. Természetesen ha valaki nem szereti a lassú, érzelmes, lányos sorozatokat, inkább hagyja ki ezt is, de az érzelmes yuri és a visszafogott romantika kedvelőinek valószínűleg kellemes kikapcsolódást jelenthet.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész

 

KategóriákA