Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova (2013)

Képtalálat a következőre: „Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova ico”

Eredeti cím 蒼き鋼のアルペジオ -アルス・ノヴァ-
Angol cím Arpeggio of Blue Steel: Ars Nova
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2013
Ismertető:
A történetről

2039-et írunk, a globális felmelegedéssel együtt jött a tengerszint emelkedése. Jelentős területeket hódított vissza a víz és egy ismeretlen, de kíméletlen erő: a Köd Flottája (霧の艦隊). Nem tudják, hogy honnan jöttek, azt sem, hogy mik ezek az entitások. Csak egy dolog biztos: Második világháborús japán hadihajó kinézetük ellenére hihetetlenül modern és potens fegyvereikkel a tenger uralmát akarják maguknak.

Az emberiség minden erejét összeszedte, hogy ez ellen a hatalom ellen győzelmet arasson, de hiába. A Köd nyomasztó erőfölénye egyszerűen lesöpörte a tengerekről az összes emberi hajót. Ezek a furcsa, nem evilági teremtmények mindent, ami elég bátor vagy botor ahhoz, hogy a tengerek területére merészkedjen – legyen az hajó vagy repülő – elfognak és megsemmisítenek.

A klímakatasztrófával egybekötve a kíméletlen szorításuk lassanként megfolytja az emberi civilizáció maradékát is. A kommunikációs műholdakat és a tengeren fekvő kábeleket mind megsemmisítették a Köd hajói. Ami pedig megmaradt, az az aktív zavarás miatt majdhogynem használhatatlan.

Hét évvel később Japánban a haditengerészet maradéka hatalmas erődítményekbe vonult vissza, ahol megpróbálják fenntartani a hatékony haderő látszatát. Az ellenséggel szembeni reményük egyetlen elfogott ellenséges tengeralattjáró, az I-401-es. A hét éves álldogálás alatt nem sok mindent sikerült kideríteniük róla, viszont most hogy a tisztek egy új generációjának mutatják be a hajót, az egyik növendék érintésétől életre kel.

Az eseményekbe két évvel azután csöppenünk bele, hogy a főszereplő, Chihaya Gunzō az életre kelt I-401 kapitánya lett – vagy ahogy ő jobban szereti nevezni: Iona.
Ugyanis a háború folyományaként az idegen hajók legtöbbje emberi külsőben is manifesztálódott, hogy ily módon jobban megérthesse az embereket. Ahogy a cselekmény kezd kibontakozni, úgy nyílik ki előttünk egy világ, ahol bizonyos hatalmak (emberek?) egyre bátrabb (kétségbeesettebb?) módon akarják megkaparintani Ionát, hogy így – természetesen mindenki érdekében – magukhoz ragadják az egyetlen fegyvert, ami jelenleg képes megsemmisíteni az ellenséget, egy másik Köd hajó.

Az animéről és a készítőkről

Az anime kellemesen összefűzi a rajzolt 2D-s rajzokat és a renderelt 3D-s animációkat. A karakterek egy része sablonosan kezdi, de ahogy halad előre a történet, úgy lesznek egyre érdekesebbek a tapasztalataik miatt. Szépen lassan kezd összemosódni a határvonal ember és Köd között. A készítők többek között részt vettek a „009 RE: CYBORG”, a „DEVIL SURVIVOR 2” és a „Persona4 – the ANIMATION” készítésében is, az animációk minőségére nem lehet panasz és a hangok is rendben vannak.

Személyes vélemény és ajánlás

Aki szereti a haditengerészeti témákat, illetve kedveli az alternatív jövőbeli világot, valamint szereti, ha az ellenség antropomorf formája helyes lányok formájában realizálódik, az nem fog csalódni.

KategóriákA