Appleseed – A jövő harcosai (2004) (magyarul)

Infó:

japánEredeti cím アップルシード
Angol címAngol cím Appleseed 2004
Magyar címMagyar cím Appleseed – A jövő harcosai
Egyéb cím(ek) Appleseed the Movie
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 2004

Ismertető:

Ez a történet valamikor a jövőben játszódik, de nem lehet tudni, hogy mikor. A főszereplő egy fiatal, gyönyörű és erős katona, Deuanun. Sajnálatos módon nem kapott értesítést arról, hogy a háborúnak már vége, így egy hónapig önállóan folytatta a harcot. De a sztori elején azonnal elfogják és egy utópisztikus városba, Olymposba szállítják. Az itt élők boldogok, az életük kiegyensúlyozott, nincsenek összetűzések, tehát minden tökéletes. Ugyanis az emberek fele bioroid. Velük egyetértésben kormányozzák a várost. Valamiért mégis szükség van a harcos lány munkájára. Arra, hogy pontosan mi is ez, csak jóval később derül fény.

Tudni kell még, hogy a bioroidok habár sok mindenben felsőbbrendűek az embereknél, mégis csak korlátozottak. A várost irányító hét öreg, és egy gépezet, Gaea együtt hozta meg azt a döntést, hogy ezeknek a lényeknek nem adhatnak érzelmeket. Tehát nem lehetnek szerelmesek, és gyermekük sem születhet. De pont ez segít abban, hogy harmonikus társadalmat teremtsenek.

A történet egyik végcélja az lesz, hogy visszaadják nekik a szülői jogokat, képesek legyenek gyermeket nemzeni. De Deunan múltjáról is rengeteg új információ lát majd napvilágot, aminek tükrében egészen más szemmel látjuk ezt az egészet. Említést érdemel még Hitomi, egy bioroid, aki a harcos barátja lesz, és igen fontos mellékszereplő. Ilyen még Briareos is, Deunan volt szerelme is. Ő még a háború alatt elvesztette a testét, így egy biotestbe költöztették a tudatát. De sajnos ez nem olyan emberi, mint a bioroidoké, inkább egy páncélhoz hasonlítanám.

Mindenkinek ajánlom, aki szeret elgondolkozni az emberi nem gyarlóságán. Arról, hogy van-e helyünk ezen a bolygón, és hogy ki vehetné át a szerepünket. Válaszok az animében, persze csak egyféle felfogásban.