Aquarian Age (2002-15)

Képtalálat a következőre: „Aquarian Age ico”

Eredeti cím アクエリアンエイジ
Angol cím Aquarian Age
Egyéb cím(ek) Aquarian-Age: Sign for Evolution
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2002
Ismertető:
Egy anime, amit sosem lehet elfelejteni, egy anime, ami a szerelemről szól, és álmaink megvalósításáról, a jó és rossz harcáról, és mindezt befűszerezi a ősi japán kultúrából belevitt elemek, a 4 isten, az emberfelettiek, a jó és gonosz képviselői.

Kyota gyermekkori barátja, Yokko emberfelettinek született, ráadásul a Vizek Úrnőjének, vagyis a 4 isten egyikének. De a Vizek Úrnőjévé váláshoz szükséges “Ébredést” elhalasztotta, hogy megismerje az emberi létet egyszerű lányként, nem is sejtve az ez után következő bonyodalmakat.

Mindketten felnőttek. Kyota egy bandában szájharmonikázik és az érzelmekről, az életről énekel. Miután kalandos úton “felfedezik” őket, nincs megállás. A Jó és a Rossz ekkor találkozik. Yokko eddig mindig Kyota mellett volt, és segítette őt, viszont ezután már alig találkoznak, majd mikor már minden jóra fordulna, több félreértés és egyéb körülmények miatt útjuk kettéválik. Ekkor Yokko az Éter rossz felére téved, és a gonosz énje kerekedik fölül rajta, de nem veszíti el jóságos énjét sem. Az események itt kezdődnek el igazán, és a végére egy szívszorongató történet kerekedik belőle.

Búcsúzóul ezeket a sorokat írnám a mű elejéről:
“Közel vagy távol, vagy tán közöttük valahol, ez a történet egy ilyen helyen kezdődik.”

Online részek:
KategóriákA