Arakawa Under the Bridge (2010)

Eredeti cím 荒川アンダー ザ ブリッジ
Angol cím Arakawa Under the Bridge
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 24 perc
Dátum 2010.04.05 – 2010.06.28
Ismertető:
Ichinomiya Kou szerencsének is mondható, nagy hatalmú és piszok gazdag família és cégbirodalom áll a háta mögött. Mindene megvan amire szüksége lehet az életben, de apja tanításainak hála a “sohase függeni senkitől” már gyerekkorától beleivódik, így saját lakással rendelkezik már 22 évesen és még soha senkitől nem kellett kérnie semmit, amire rendkívül büszke. A sors fintoraként mégis csak tartozni fog valakinek, mégpedig a saját életével. Egy elég abszurd módon kivitelezett balesetben egy majd’ 1 tonnás vasgerenda társaságában pottyan a vízbe és egy helyi hajléktalan lány, Nino kimenti a bajból. Kou képtelen olyan ajánlatot tenni Nino számára, amivel kompenzálni tudná a történteket, ezért a leányzó megsajnálja, és arra kéri, hogy legyen a szerelme. És így kezdődik Kou számára a történet a híd alattiakkal, akik megismertetnek vele egy egészen más életet.

A sorozat egy abszurd vígjáték, melyben szép számmal akadnak eszelős karakterek, akik a híd alatti füves prérit lakják. Egy kicsiny, falusihoz hasonló életet élnek, rendelkeznek templommal, kertekkel és tanyával is. Van köztük lecsúszott énekes, kommandós férfi apáca, háborút viselt enyhén szadista árva, magát vízi élőlénynek képzelő vezető beosztású srác, stb. szóval fura karakterekben nincs hiány.

A részek pici szeletekből állnak, amikben hőseink hétköznapi feladatokat oldalnak meg a maguk módján, több-kevesebb sikerrel. Közben fő szálként szép lassan Nino és Kou között is kialakul valamiféle szerelemhez hasonló dolog.

A sorozat szépen rajzolt, részletes, a karakterek érdekesek és változatosak. A zene jól eltalált, az opening kifejezetten jó. Negatívumként leginkább a néhol túlerőltetett poénokat tudnám felhozni, amiből azért sajnos elég sok van. De egy nézést mindenképpen megér a sorozat, főleg a főszereplők miatt.

FIGYELEM! AZ ENDING UTÁN VAN FOLYTATÁS!

KategóriákA

Vélemény, hozzászólás?