Arcana Famiglia (2012)

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Képtalálat a következőre: „Arcana Famiglia ico”

Infó:

Eredeti cím アルカナ・ファミリア/

japán
Angol cím La storia della Arcana Famiglia
Egyéb cím(ek) The Story of the Arcane Family
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2012

Ismertető:

Történet

 

A történet Regalo szigetén játszódik, mely fontos kereskedelmi központ. Az Arcana Famiglia egy szervezet, ami védelmet nyújt a sziget lakosainak. A Famiglia tagjait különleges képességük alapján válogatták, melyeket a Tarocco kártyák által kötött egyezségnek köszönhetnek. A családfő (Mondo) úgy döntött, hogy visszavonul, s ezt születésnapi ünnepségén be is jelentette. A vezető pozícióját azonban nem hagyja akárkire. 2 hónapon belül megrendezni kívánja az úgynevezett Arcana Duellót, amelyben kötelező a részvétel mindazoknak, akik Arcana erővel rendelkeznek. A győztes – azon felül, hogy kívánságát teljesítik – nem csak az “Apa” címét nyeri el, hanem Mondo egyetlen lányának, Felicitának a kezét is. Felicitá nem hajlandó elfogadni a feltételeket, mivel ő a saját, szabad útját akarja járni. Úgy dönt, hogy két legjobb barátjával (Libertával és Novával) az oldalán megküzdenek a rájuk leselkedő akadályokkal, s megnyerik az Arcana Duellót.

 

Szereplők

 

Libertá: 1.kártya ~ IL Matto: A Bolond.

 

A hírszerzés tagja, tulajdonképpen diplomáciával foglalkozik. Gyakran hangoztatják neki, hogy a személyiségének megfelelő kártyával kötött szerződést, ugyanis elég önfejű és szórakozott. Kezdetekben nem tudja irányítani az Arcana erejét, mivel múltja akadályozza benne, Dante ugyanis elzárta az emlékeinek egy részét.

 

Nova: 13. kártya ~ La Morte: Halál.

 

A “Szent Grál” tagja, amely a védelemért felelős. Előszeretettel ugratja Libertát, akivel egyben gyerekkori barátok is. Fiatal kora ellenére igen tehetséges, ezért könnyen felemelkedik az egyesület ranglétráján. A tarkóján megtalálható az Arcana ismertetőjegye, jelentős erejével pedig el tudja altatni az embereket.

 

Felicitá: 6. kártya ~ GL Amanti: Szeretők.

 

Az Arcana Famiglia vezetőjének egyetlen lánya. A legtöbb tag az “Ojo-sama” vagy “Hercegnő” megnevezéssel illeti. Arcana erejének segítségével belelát mások szívébe. (Az Arcana nők az erős érzelmeket használják alapul.) Később a “Kard” vezetője lesz. Általában egy bagoly kíséri, Fukurota.

 

Pace: 11. kártya ~ LA Forza: Erő.

 

“Pace az egyesületből”. A vizsgálatokért felelős. Szereti a hasát elég rendesen. Gyakran szerelmet is vall kedvenc ételének, a Lasagnának. Erejéből kifolyólag az ökle nagyobb, mint a szája.

 

Luca: 14. kártya ~ La Temperanza: Mértékletesség.

 

Felicitá személyes komornyikja. Régebbi kapcsolatok, (többnyire baráti) fűzik Debitóhoz és Pacéhoz. Kisgyermekkora óta vigyáz Felicitára. Elég képzett ő is, bár viselkedése sokkal inkább tapadós és aggodalmaskodós. Olykor úgy tűnik, hogy többet érez Felicitá iránt, mint barátság.

 

Dante: 4.kártya ~ L’Imperatore: Az Uralkodó.

 

A hírszerző osztály vezetője. Az erejével képes manipulálni és módosítani egy ember emlékeit. A legmegbízhatóbb ember szerepét tölti be a családban. Népszerű az emberek között. Apaként gondoskodik Libertáról.

 

Debito: 9. kártya ~ L’eremita: Remete.

 

Képessége a láthatatlanság. Utálja a kötöttséget. Szokása flörtölni, többek között a Hercegnővel. Ő a pénzforgalomért felelős és egyben az Érme vezetője is. Felicitát már a legelején Bambinának hívja, ami olaszul kislányt jelent.

 

Jolly: 18.kártya ~ La Luna: Hold.

 

Ő a család tanácsadója. Alkimista révén kutatásokat végez, amit Nova gyanús tevékenységként emleget, hisz a labort is ritkán hagyja magára. Cselekedetei érzelemmentesek és maga a személy is eleve egy jégszívű karakter, így a szigeten lévők általában igyekeznek kerülni a társaságát.

 

Vélemény

 

Grafika szerencsére nem elcsépelt, mint a legtöbb animében. A története is egyedi és ez nagy szó a mai animéknél. ATörténet lassan halad, de érdemes végignézni mind a 12 részt. Személy szerint Én nem bántam, hogy hébe-hóba belecsempésztek egy vicces vagy visszaemlékezős részt is, hiszen ha mindig ugyan azt látja az ember, egy idő után ráun. Mindenkinek ajánlom az animét korhatár nélkül. 🙂

KategóriákA

Vélemény, hozzászólás?