Area no kishi (2012)

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

 

 

Infó:

Eredeti cím エリアの騎士/

japán
Angol cím The Knight in the Area
Besorolás anime, TV
Hossz 37 rész
Év 2012

Ismertető:

Hiroaki Igano azonos című mangájának anime adaptációja, melynek Kakeru Aizawa a főhőse, aki mindennél jobban szereti a futballt.

Kakeru bátyja, Suguru Aizawa zseniális focista, az iskolai labdarúgó-válogatott kapitánya és a Japán futball világának nagy reménysége. Az ő dicsfényének árnyékában él Kakeru, aki bár szintén nagyon tehetséges, úgy érzi, nem tud megfelelni a bátyja elvárásainak. Mivel meggyőződése, hogy soha nem tudja utolérni a testvérét, idejekorán elveszíti a motivációját, s a középiskolában már nem játékosként lép be a futball csapatba, csupán menedzserként.
Itt találkozik össze gyermekkori barátjával és csapattársával, Nana Mishima-val, aki szintén remek futballista, s aki szintúgy menedzserként csatlakozik az iskolai válogatotthoz. Az Amerikában töltött éveiről Kakeru semmit sem tud, de nagyon örül a visszatértének, mivel nagyon szereti a lányt, bár meggyőződése, hogy nincs esélye nála, hiszen minden lány a bátyjáért rajong, s menedzserként még a szerelmes leveleket is ő adja át neki.

Mindeközben bátyja, Suguru mérges az öccsére, mert úgy érzi, elvesztegeti a tehetségét, és csapatkapitányként akarata ellenére beteszi öccsét a csapatba egy edzésen, ahol Kakeru elszánt próbálkozásai ellenére sem tudja fogadni bátyja zseniális passzait. Ezután hazaérve durván összekapnak és Kakeru elkezdi fontolgatni, hogy végleg otthagyja a futballt.

Ezzel a gondolattal viaskodik, miközben minden este és reggel a játszótéren edz, egyetlen napot sem hagy ki, mivel imádja rúgni a bőrt, s egy alkalommal összefut egy gyanús, űrlény maszkot viselő emberrel, aki bár egy szót sem szól, láthatóan remek focista, s aki onnantól minden játszótéri edzéséhez csatlakozik.

Egy reggel iskolába menet Kakeru bicikli gumija elszakad, így bátyja után futva megy iskolába. Ez nosztalgikus érzéssel tölti el, ami segít nekik kibékülni. Suguru elmesélni neki az aznapi álmát, ami hosszú rémálmokkal teli évek után az első jó álma volt. Arra próbál vele célozni testvérének, hogy öccse képes lehet levenni a passzait, de Kakeru nem érti meg elsőre.

S ekkor egy volán mögött elaludt autós beléjük szalad, s mindkettejüket elüti.

A történet lényegében innen indul. Kórházba kerülnek, de hogy hogy alakul, az maradjon titok. Csupán megjegyzésképp – a főiskolának két focicsapata lesz, amik versengenek egymással a hivatalos válogatott címért. Itt fog elhíresülni az egyik Aizawatestvér, hogy miként, az majd kiderül a történetből.

A grafikájáról és a zenéjéről azért nem ejtek szót, mivel egyik sem kiemelkedő alkotás, s hosszú darab lévén, maga a történet sem lesz a rejtélyek és izgalmak sűrű láncolata, de aki szereti a sport animéket, a jobb eredményekért való elszánt küzdelmet az élet buktatóin keresztül, vagy csupán érdekli, hogy meddig jutnak a srácok, azoknak ajánlanám.

Jó szórakozást!

KategóriákA

Vélemény, hozzászólás?