Shin Angyo Onshi (2004)

Infó:

Eredeti cím 新暗行御史
Angol cím Phantom Master – Dark Hero From Ruined Empire
Egyéb cím(ek) Blade of the Phantom Master
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2004

Ismertető:

Jushin egy nagyon békepárti állam volt, ezért különleges ügynököket képzett, az Amen Osa-kat (japánul: Angyo Onshi). Ők voltak az elnyomottak védelmezői, és a világot járva teljesítették ezt a nemes feladatot a hihetetlen erejükkel. Ám Jushin-t a földig rombolják, és ezzel együtt szinte az összes Amen Osa-t is megölik. Már csak egy marad meg, Moonse … ám ő a sivatagban sétál egy csepp víz nélkül, és ő is meghalna, ha nem segítene rajta egy fiatal fiú, Monlyon. Elkezdenek beszélgetni, de a segítő holtan esik össze. Kannibál démonok támadják meg őket, de Moonse sikeresen megmenekül, és ekkor eldönti, hogy beteljesíti Monlyon leghőbb vágyát (megmenteni a menyasszonyát), és elindul megkeresni Junshi elpusztítóját.

A grafikája nagyon szép. Ezen meg sem lepődtem, hiszen 2004-es, és nagy cégek állnak mögötte: Bandai, TV Tokyo. Nagyon részletes a rajzolás, és nem csak a karakterek, hanem a táj is lenyűgöző. A CG is nagyon szépre sikerült, ám néhol egy csöppet túlzásba vitték, ami nagyon kitűnik.

A zenéjére sem lehet panasz. Tökéletesen illik az animéhez. Kínai beütésű dallamok szólnak szinte végig, de nem idegesítőek, hanem inkább megnyugtatóak. Természetesen a harcjeleneteknél bekeményedik a zene, szerintem ez a csúcspontja. Sajnos kevés harc van benne, de egy átlag moviehoz képest sok van.

Én azt mondom, érdemes rászánni azt a kicsivel több, mint 1 órát, mert aki megteszi, az egy viszonylag pörgős, és akciódús animét kap. Sajnos úgy vettem észre, hogy a manga ismerete nélkül nem igazán érthető a film, de mivel nem olvastam a mangát, így ezt a feltételezésemet ne vegyétek készpénznek.

Vélemény, hozzászólás?