Arve Rezzle: Kikaijikake no Yousei-tachi (2013)

Eredeti cím アルヴ・レズル -機械仕掛けの妖精たち-
Angol cím Arve Rezzle: Mechanized Fairies
Egyéb cím(ek) Aruvu Rezuru
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2013
Ismertető:

A történetről:

A tanulás nehéz, ezt minden diák tudja, de mi van akkor, ha egy könnyű és egyszerű módon tudnánk tanulni? Használnád ezt a könnyebbnek látszó utat akkor is, ha egyben veszélyesebb is lenne?

A történet főszereplője, Shiki, használja ezt a technológiát. Befekszik egy kádba, az úgynevezett IAN-ba (magyarul Idegi Alapon kapcsolódó Nanogépnek fordították), így nincs szüksége semmire ahhoz, hogy tanuljon: nem kell ennie, aludnia, a kádban koncentrálhat, amire szeretne, az iskola pedig még fizette is ezt a készüléket. Ez így túl szép lenne… A bökkenő, hogy ha valaki IAN-ba fekszik, akkor rákapcsolódik a Next Life rendszerére, ahol problémák vannak: a lelkek kiszakadnak az emberek testéből, ha pedig valaki felébred, egyáltalán nem biztos, hogy a saját lelkét kapja vissza. Ez történik Shikivel is; testvére, Remu próbálta lebeszélni, majd mikor meglátja a lakása előtt, tudja: baj van. A történet azt dolgozza fel, hogyan segít Remu a testvérén, és hogy mi lesz a következménye annak, ha valaki felébred.

Vélemény a műről:

A látványvilága érdekes: néhol nagyon modern és látványos, főként a városi részeknél és csatáknál, néha egyszerűbb, főként a lakásban játszódó, akár érzelmesebb jeleneteknél. A történet nagyon jó, érdekfeszítő, csak talán picit rövid. Ez az egy rész eléggé bevezető jellegű, úgy végződik, hogy a néző várná a folytatást. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a cyberpunk animéket. Mindenképpen érdemes megnézni, hiszen érdekes és mozgalmas, minden megvan benne, ami egy jó animéhez szükséges.

Írta: