Asatte no Houkou (2006)

Képtalálat a következőre: „Asatte no Houkou ico”
Eredeti cím あさっての方向。
Angol cím A Direction of the Day After Tomorrow
Egyéb cím(ek) A Direction of the Day After Tomorrow
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 25 perc
Dátum 2006.10.06 – 2006.12.22
Ismertető:
Iokawa Karada tizenegy éves kislány, akit szülei halála óta bátyja, Hiro nevel. Karada nem szereti, ha gyerekként kezelik, és egyetlen vágya, hogy minél hamarabb felnőtt lehessen. Nogami Shouko fiatal nő, aki amerikai tanulmányai befejeztével tér haza Japánba, a csendes Kanochuu külvárosba. Négy évvel azután, hogy a férfi, akit szeretett, nélküle tért haza, egyedül hagyva őt. A férfi nem más, mint Iokawa Hiro.
Egy forró nyár eleji napon Karada és Shouko egy kis útmenti szentélynél találkoznak, melyről az a hír járja, hogy teljesíti a kívánságokat. Midketten kívánnak valamit, majd elválnak útjaik. Csakhogy a találkozás mégis sorsfordító lesz mindkettejük számára: A kívánság, amit a kislány kért, valósággá válik, és Karada felnőtt nővé változik. Shouko pedig cserébe ismét kislány lesz, akárcsak Karada volt. A szentély varázslata összeköti hát sorsukat, és kezdetét veszi a nyár, amely mindkettőjük számára örökké emlékezetes marad.Az Asatte no Houkou kedves, lassan kibontakozó romantikus-drámai történet, végig nyugodt, hétköznapi atmoszférával. Ne várjon senki hirtelen fordulatokat vagy szélsőségesen érzelmes, drámai pillanatokat. Itt minden életszerű, és ennek megfelelően lassan halad előre, szereplőinknek időre van szükségük a helyzetekhez való alkalmazkodáshoz és a döntéseik elhatározásához.
Bár teljesült a kívánsága, a váratlan átváltozás komoly lelki megpróbáltatást jelent Karada számára, hiszen fiatal női teste ellenére belül ugyanaz a 11 éves kislány maradt. Shouko pedig gyerektestében felnőttként megpróbálja kezébe venni a helyzetet, ami nem könnyű, ugyanis senki nem ismeri fel őket, még Hiro, Karada bátyja sem hisz nekik. A kellemetlenségek ellenére az új élethelyzet mindkettejük számára tanulsággal is jár, és lassan mindketten kezdik átértékelni addigi életüket, és jobban megismerni önmagukat. A nehézségek mellett Shouko és Karada számára az új élethelyzet sok aranyos, vidám szituációt is eredményez, és főleg a sorozat második felében erős hangsúlyt kap a romantikus szál is.
Sajnos a sorozat félúton utólérte a jelenleg is futó manga történetét, és emiatt egy erős kezdés után a 8. résztől érezhető egy elbizonytalanodás, majd a történet irányt vált, és az eredetitől eltérő témára fókuszál. Emiatt az anime második fele egy kicsit gyengébb, vontatottabb lett, és a kelleténél egy hajszálnyival többfanservice elemet is tartalmaz, bár ez teljesen szubjektív vélemény.Összességében az Asatte no Houkou kicsit kiegyensúlyozatlan, de kedves történet, ötletes alapszituációval és aranyos szereplőkkel. Vízfesték-szerű, szép háttereivel, kellemes zenéivel emlékezetes élmény lehet mindenkinek, aki a könnyeden drámai, hétköznapi romantikus történeteket kedveli.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

KategóriákA