Asobi ni Iku yo (2010)

Eredeti cím あそびにいくヨ!
Angol cím Cat Planet Cuties
Egyéb cím(ek) Asobi ni Iku yo!: Bombshells from the Sky
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2010
Ismertető:
Előzetesbe

Az Asobi ni iku yo!-t eredetileg egy light novel sorozatként ismerhette meg a nyilvánosság 2003. októberében, melynek szerzője Okina Kamino, illusztrátora pedig Hoden Enzo. 2010. júliusára 14 kötet került már a boltokba a Media Factory gondozásában. A kreatív nevű 888 mangaka pedig 2006. októbere óta készíti a mangafeldolgozását, ami műfajra seinen, és a Monthly Comic Alive magazinban jelenik meg. Az animeváltozat sugárzása pedig 2010. júliusában indulhatott meg.

Játszunk!

Történetünk főhőse Kakazu Kio, átlagos középiskolás gólya Okinawán. Szokványosnak mondott élete felfordul, mikor megismerkedik egy űrből jött látogatóval az egyik családi rendezvényen, de az igazi fordulatot csak az jelenti, mikor az be is költözik hozzá. Ne törpeméretű, vízfejű és gülüszemű űrlakóra gondoljunk itt, az csak Roswell legendája… A mi űrlakónk egy catiai humanoid, vagyis egy emberlány cicafülekkel és cicafarokkal. Nyau… akarom mondani, ezzel koránt sem lesz vége a történetnek. A környezetében egyre furcsább dolgok is feltűnnek, mint a fanatikus űrlénymániások, a gyerekkori barátnője (a CIA-s apja nyomdokait követő Manami), valamint mindazok, akik még az űrlakóra pályáznak. Élve vagy holtan…

Akciódús játszadozás

Meglepő, ha az azt mondom, hogy a történetet nem lehet komolyan venni? Egy akciódús, kalandos science-fictionnek hangzik elsőre, de ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy ez egy hárem-ecchi, némi utalással más művekre apróbb kifigurázásokkal. Vagyis előbb, vagy utóbb elharapóznak az olyan jelenetek, amelyek inkább a mellékszálakat és a fanservice-t támogatják meg, mintsem a fősztorit.

A grafika és az animáció nagyon szépre sikerült, letisztult és kellemes, afféle “nézeti magát”. A karakterdizájnja is igencsak jónak mondható, a lányok elbűvölőek lettek, a catiaiak (a nekomimis lánykák) pedig éppolyan bájosak, mint a való életben is a cicák. Az OP és az ED grafikája megnyerőre sikerült.

A hangok terén jócskán találkozunk ismertebb és sokat próbált szinkronszínészekkel, akik megint csak a maximumot hozták ki magukból. Jól választották a szereplőkhöz a hangokat, megtöltötték a karaktereket élettel. Az OP dallama igen szép lett, ám nem maradt meg bennem huzamosabb időre. Az ED lágy dala viszont annál inkább, ennek ellenére mindkettő minden bizonnyal elkönyvelhető egész jónak.

A karakterek viszont nem sok újat mutatnak, de nem is ez a lényeg bennük.

Kio egy kedves srác, s meglepően jól fogadja el a titkokat és a tényeket a környezetével kapcsolatban. Ismeri a fegyverek használatát, erős az igazságérzete, akkor lép közbe, mikor már tényleg muszáj. Emiatt hamar felkelti a figyelmet nőtársaiban.

Elis, a 16 éves catiai felderítő magas, könnyen barátkozó. Mindamellett, hogy a földi szokásokat tanulmányozza, tapasztalt harcos is, aki a Földön eddig nem látott módszereket és technológiákat alkalmaz.

Futaba Aoi, a Japán Bevándorlási Hivatalnak egyik legjobb ügynöke, s mindemellett tizenéves lány, akit árulás vádjával köröznek. Saját élete védelme miatt a catiai nagykövetségen kap diplomáciai védelmet. Képes maga körül 50 méteres körzetben bármilyen tárgyat teleportálni, s mindemellett titkon szereti Kiot is.

Manami Kinjou, Kio gyerekkori barátja és szomszédja. Fiatalon került a CIA szervezetébe, a JACK fedőnevű ügynök alá osztva, de tagságát megszüntetik Elis megmentése után, így ő is a catiai nagykövetségen kap diplomáciai védelmet. Fegyverőrült vad angyal, akivel jobb vigyázni, ha stukker is van nála.

Mert játszani jó!

Nos, pár kliséje ellenére kellemes darab, élvezhető és figyelemlekötő mű. Nekem valamiért kifejezetten tetszett, talán a nekomimiknek köszönhetően, ezt nem tudom. Mindenesetre, ahogy hallottam, a light novelben nincs ennyi ecchi jelenet, mint az animében, így aki a fenti történetleírás fényében egy igencsak pörgős és szövevényes darabot vár, az nagyot fog hasalni. Egy próbát viszont minimum megér.

KategóriákA