Avatar: The Legend of Korra (2012-14) (magyarul)

Képtalálat a következőre: „Avatar: The Legend of Korra ico”

Eredeti cím nincs megadva
Angol cím Avatar: The Legend of Korra
Magyar cím Avatar: Korra legendája
Egyéb cím(ek) Avatar: Legend of Korra
Besorolás koprodukciós anime, TV
Hossz 52 rész
Dátum 2012.04.14 – 2014.12.19
Ismertető:
1. könyv: Air (Levegő)
70 év telt el azóta, hogy Aang avatar legyőzte a tűz urát, s ezzel elhozta a békét a világra. Egy újabb ciklus ideje jött el, s ezúttal egy víz törzsébe tartozó leány, Korra lett a kiválasztott. Évekig tartó gyakorlás után már csak egyetlen elemnek kell elsajátítani az idomítását, méghozzá a szélnek. Ezt pedig csak egyetlen embertől tanulhatja meg, Aang fiától, Tenzintől, aki egyike az utolsó légidomároknak – aki viszont Köztársaságvárosban él, s nem ér rá eljönni Korrához (a törzshöz). Ha Mohamed nem megy a hegyhez, akkor a hegy jön majd Mohamedhez – gondolta Korra, s elindult a városba. Ám ott azonnal az események közepébe csöppen, s rájön, hogy egy álarc mögé búvó ember – Amon – felkelést szít a nem idomárok között, s ahhoz is van fegyvere, hogy legyőzze az idomárokat.

 

2. könyv: Spirits (Szellemek)
Fél évvel az első évad fináléja után főszereplőink élik mindennapi életüket. Korra hazalátogat a családjához, ám egy furcsa lény megtámadja a falut, s a nagybátyja, Unalaq képes egyedül megállítani a lényt, aki egy sötét szellem. Korra ekkor megkéri, hogy tanítsa meg Őt a szellemekkel bánni – hiszen avatarként a spirituális világgal is kapcsolatot kell teremtenie.
De valami mégsem stimmel. Hirtelen megnő a szellemek támadásainak száma, s senki sem tudja, hogy ennek mi állhat a hátterében. Korrának meg kell ismernie a múltat, egészen a legelső avatárig visszamenőleg. Ekkor jön rá, hogy sokkal komolyabb a helyzet, mint hitte: ha nem képes legyőzni a sötét szellemek urát, akkor a harmonikus összekapcsolódás után a káosz fogja uralni a világot.

 

3. könyv: Change (Változás)
Korra rászabadította a szellemeket a normál világra. Lehet, hogy régen ez volt a rend, de ma már ez kifejezetten szokatlan, sőt bosszantó – tekintetbe véve azt a nem elhanyagolható tényt, hogy a várost benőtték az indák. Hatalmas lakóházakat szőttek be, még a polgármester irodáját is! Az avatar pedig nem képes megoldani a helyzetet.
Egy nap hívást kap a rendőrség, miszerint rongálás történt. Mako érkezik a helyszínre, ahol a tulaj állítása szerint a testvére úgy tombolt, mintha szelet hajlított volna. Mint tudjuk, a légidomárok népe haldoklik, Tenzin és családja az utolsó képviselője – épp ezért teljes képtelenségnek hat az információ. De csak addig, amíg Mako személyesen is meg nem tapasztalja a dolgot. Később kiderül, hogy a Föld országából rengeteg jelentés érkezett: légidomárok vannak köztük. Így hát az Avatar csapat útra kél, hogy meghívják ezeket az idomárokat magukhoz és tanítsák őket – új esély kínálkozik egy haldokló kultúra újjáélesztésére.
Ez persze nem megy olyan könnyen, pláne, hogy nem csak ártatlan és hétköznapi emberek kapták meg a képességet. Egy veszélyes bűnöző, Zaheer is légidomár lett, s szökést hajt végre a börtönből. Bónuszként összeszedi a régi csapatát, akiket a világon elszórva börtönöztek be, hogy gátolják képességeiket. S, hogy mi a céljuk? Nem más, mint az avatar, az az Korra megölése.
Online részek:
KategóriákA