Ayashi no Ceres (2000)

Eredeti cím 妖しのセレス
Angol cím Ceres, Celestial Legend
Egyéb címek Ayashi no Ceres
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész x 21 perc
Év 2000
Ismertető:
A főszereplőkben egy ikerpárt tisztelhetünk, Mikage Aya (lány), és Mikage Aki (fiú). Közeleg a 16. születésnapjuk, ezért a nagyapjuk meghívja őket a házába. Ők nem igazán örülnek ennek, karaokézni akartak menni a barátaikkal, de hát nincs mit tenni. Már amúgy is sok különös dolog történt velük a közelmúltban.
Vegyük csak azt, amikor Aya egy tolvajt üldözve leesett egy hídról, egyenesen az autóútra. Hirtelen egy furcsa jelet látott, majd különös képeket: egy férfit, egy mumifikált kezet. Közben pedig talppal ért földet, mintha repült volna, vagy valami hasonló. Persze ekkora mázlija nem lehet, egy autó majdnem elüti, de egy helyes férfi megmenti. Megkérdezi jól van-e, de mire Aya feleszmél, már el is tűnt. Ezután otthon is különösen ridegen bánnak velük szüleik. Kötelezővé teszik a nagyapához menetelt.
Másnap aztán meglepve tapasztalják, hogy még a legtávolabbi rokonaik is eljöttek az ünnepségre. Arról nem is beszélve, hogy sehol egy lufi, virág, ajándék vagy szülinapi ebéd, csupán egy nagy terem, ahol az asztalfőre ültetik őket és egy csomagot raknak eléjük. Aya valamiért nem akarja kibontani, ezért Aki teszi ezt meg. A lány ismét látja azokat a furcsa képeket, a fülére teszi a kezét. A dobozban az a kéz van, amit korábban is látott már. Néhány másodperc múlva kinyitja a szemét. A ruhája itt-ott szétszakadt, a kar szétrobbant, Akin pedig sebhelyek jelentek meg, amikből ömleni kezdett a vér. A fiút elviszik, az apjuknak pedig megparancsolják, hogy ölje meg Ayát. A kérdéses pillanatban azonban nem teszi meg, ezért őt lövik le. Ezután következett volna Aya, de valami történik. Hirtelen megváltozik, hatalmas energiák szabadulnak fel, és a fél házat lerombolja. A “megváltozikot” arra értettem, hogy mikor feléled benne Ceres, a haja szőkés-barnából kékre, a szeme pedig kékből sárgára vált. Természetesen a Tennyo nemcsak fizikailag érzékelhető ilyenkor. Míg Aya “alszik”, addig Ceres irányítja a testét, és saját személyisége van. Azt is mondhatnám, hogy két lélek él egy testbe zárva. Csak két részt meséltem el, és már most mennyi minden történt, nem? Na ez továbbra is így lesz, és csak bonyolódik. Hihetetlen, hogy csak 24 rész az egész.
Online részek:
01. Rész 02. Rész 03. Rész 04. Rész 05. Rész 06. Rész
07. Rész 08. Rész 09. Rész 10. Rész 11. Rész 12. Rész
13. Rész 14. Rész 15. Rész 16. Rész 17. Rész 18. Rész
19. Rész 20. Rész 21. Rész 22. Rész 23. Rész 24. Rész

 

KategóriákA