B Gata H kei (2010)

Eredeti cím B型H系
Angol cím B-Type H-Style
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Dátum 2010.04.02 – 2010.06.18
Ismertető:
A B Gata H Kei Yoko Sanri által készített manga sorozat, amely 2004-ben indult útjára és mai napig fut – jelenleg a nyolcadik kötetnél tartanak. Az anime 2010. április elsejétől 2010. június tizenhetedikéig futott Japánban.

Történet

A történet egy 15 éves Yamada nevű lányról, szól aki épp elkezdett középiskolába járni. Yamada mindenkit megszégyenítő szépséggel rendelkezik -, amivel nagyon is tisztában van -, még a lányok is csak ámulnak a szépségén, hát még a fiúk. Viszont Yamada-nak van egy nagy gondja, ami nagyon zavarja. Méghozzá az, hogy ilyen külsővel még mindig szűz, ennek ellenére nagy tervei vannak a középiskolára. Szeretne összegyűjteni száz, igen, száz szexpartnert. Ezzel nem is volna még gond, csakhogy ezek mellett az óriási tervek mellett Yamada-nak még nem volt barátja, nem is csókolózott, tehát szó szerint semmit sem tud a fiúktól.
Na de csak sorjában! A leghosszabb út is egyetlen lépéssel kezdődik, és Yamada-nak nagyon sokat jelent az első lépés, mivel elsőnek egy szűzzel szeretne lefeküdni. Na de hol találhat egy helyes fiút, aki még mindig szűz? Így nincs más választása, egy kevésbé helyeset keres, és talál is, méghozzá Kosuda-t, akiről később kiderül, hogy Yamada osztályába jár. Sőt, mit ad Isten, pont Yamada mellett ül. Yamada tehát Kosuda-t nézte ki magának, aki még mindig szűz, és nem túl népszerű, se nem jóképű vagy gazdag, de az biztos, hogy nagyon kedves és figyelmes fiú. De Yamada-nak a fiú szüzessége a lényeg, a többi most nem számít. Most, hogy megvan a préda, már csak be kell cserkészni. De hogyan, hiszen Yamada-nak nincs semmi tapasztalata a fiúk terén, ahogy Kosuda-nak sincs a lányok terén. Na de mindegy is, hiszen Yamada nem barátot keres, hanem egy egyszer használatos szexpartnert. Így több szexuális megmozdulást, célzást tesz Kosuda felé, hogy tudassa vele szándékait. Ám ő legtöbbször bepánikol, és nem tudja mire vélni a dolgot, ahogy Yamada is sokszor zavarba jön attól, amit csinálni akar, és leblokkol, bepánikol, vagy akár el is rohan.
Szerencsére azonban mindkettejüknek van egy “segítője”. Ez Yamada esetében legjobb barátnőjét Takeshita Miharu-t jelenti, akit Yamada folyton cikiz a hatalmas mellei (F kosár) miatt. Ám szerencsére egy elég épeszű és megfontolt lány Yamada-val ellentétben. Kosuda-t pedig nővére Kazuki “segíti”, aki szöges ellentéte Miharu-nak gondolkodásmódban, és teljesen oda van attól, hogy az ő “kisöccse” miket csinál. Valamint nem hagyhatom ki Erogami-samat (Yamada szexistene), akinek az a célja, hogy segítse azt, hogy Yamada elérje a száz szexpartnert. (Erogami-samát természetesen szabad szemmel nem lehet látni.) Ezek után már nagyjából mindenki el tudja képzelni, hogy milyen dolgok várhatnak Yamada-ra és Kosuda-ra. De én nem írnék többet, nehogy elrontsam a meglepetéseket. Azt azért még elmondom, hogy ez nagyjából csak az első résznek a fele volt, amit leírtam. Az anime minden rész után egyre perverzebb és durvább lesz, úgyhogy ha valaki elkezdi, akkor nem lehet abbahagyni.

Vélemény

Nos, én sok ilyen stílusú animét láttam már, a nagyon jótól a nagyon rosszig, de meg kell, hogy mondjam, ez az egyik legdurvább mind közül. Olyan durva célzások és kifejezések vannak benne a perverzségre vonatkozóan, hogy az ember néha visszatekeri, jól látta-e, hallotta-e? A poénok ennek megfelelően nagyon perverzek. Itt minden percben elsül egy nagyon perverz poén, ám itt nem a megszokott elcsépelt százéves poénokra kell gondolni, amik minden animében benne vannak, hanem eredeti, új, még nem látott, hallott poénok. Mindent összevetve, szerintem ez 2010 legjobb ilyen jellegű animéje. Akik szeretik a perverz ecchi-s animéket, azoknak kötelező darab, mert tuti, hogy nem fognak csalódni, ezt garantálom.

Animáció, Zene

Az animáció hozza a 2010-es animék színvonalát, ha nem is jobbat. A karakter kidolgozása nagyon részletes és szép, a szereplőket már bátran lehet szexisnek is nevezni. A zene illik a sorozat hangulatához, igazán kellemes hatást kölcsönöz neki. Az opening és ending is illik a műhöz, nagyon aranyosak és vidám hangulatúak. Bár az ilyen stílusú, romantikus openingek és endingek nem az én stílusom, mégis nagyon jól kifejezik az animét. (Legalábbis én nem tekertem át egyszer sem, pedig a legtöbb animénél általában át szoktam, úgyhogy gondolom egész jó lett.)

Összesítés

Mint már mondtam, szerintem ez 2010 legjobb ilyen stílusú animéje, és biztos vagyok benne, hogy ti is ezt fogjátok gondolni, ha megnézitek. Jól keveredik benne a humor és a perverzség. Van amikor az ember leesik a székéről a nevetéstől, s van amikor elképed, leblokkol a perverzségén, hogy ez most tényleg megtörtént? Mindent egybevetve, ez egy nagyon jó és szórakoztató sorozat, mindenkinek csak ajánlani tudom. Ja és ami a címet illeti, nem olyan értelmetlen, mint amilyennek az elsőre látszik. Nagyon is kifejező jelentése van az animére vonatkozóan, de csak akkor tudhatod meg, hogy mit jelent, ha végignézed, úgyhogy én nem is mondanék róla többet.

Online részek:
 01.rész  02.rész  03.rész  04.rész
 05.rész  06.rész  07.rész  08.rész
 09.rész  10.rész  11.rész  12.rész

 

CategoriesB