Baka to Test to Shoukanjuu (2010)

Képtalálat a következőre: „Baka to Test to Shoukanjuu ico”

Eredeti cím バカとテストと召喚獣
Angol cím The Idiot, The Test, And Summoned Creatures
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Dátum 2010
Ismertető:
A történet egy híres light novel-en alapul, ami 2007-ben indult, később manga formájában jelent meg 2009-ben, és végül megindult az anime 2010-ben. A light novel és a manga között nincs eltérés, viszont az anime kicsit különbözik.

Történet: A történet egy új iskolában, a Fumizuki Akadémián játszódik, ahol a világon először egy különleges rendszert léptettek érvénybe. Ennek része, az “Exam Summoning Battle”. Ezek olyan küzdelmek, amelyben két osztály vesz részt, és a győztes osztálytermet cserélhet a vesztessel. Hogy ez miért jó? Mert ha valakik, mint például főszereplőink, a legrosszabb osztályba tartoznak, avagy az F osztályba, akkor ők elég jól járnának mondjuk az A osztály osztálytermével, akik királyként élnek. Hogy miért is mondom ezt? Mert míg az A osztálynak plazma TV-je, állítható támlájú székeik, minden ottani tanulónak saját laptopja, önkiszolgáló pultja van (italok, édességek, amik természetesen teljesen ingyen vannak), addig az F osztálynak a földön kell ülnie egy olyan párnán, amiben még bélés sincs, az asztalaik kis teázó asztalok, amikhez ha hozzáérsz, mondjuk kitörik az egyik lába, az ablakok meg ki vannak törve, a föld penészes, gomba nő mindenhol… Annyira rossz az F osztály, hogy még ülésrendjük sincs, mondhatni semmijük, éppen ezért akarják kihívni az A osztályt a már “amúgy sincs mit veszítenünk” alapon, és mert meg akarják mutatni nekik, hogy a jó jegy nem minden.

A főbb szereplők
Yoshii Akihisa: Ő a főszereplő, a “baka” a címben. Mint ahogy azt a cím is mutatja, elég hülye, a leghülyébb az egész iskolában. Mindezek mellett, ő egy “Punishment Inspector” és ezt a címet csak nagyon kevés ember kaphatja meg (a lényeg annyi, hogy csak az igazán hülyék kaphatják meg eme címet). Az F osztály tagja. Ráadásul titkon szerelmes Himeji Mizuki-be, az iskola 2. legjobb tanulójába, akiről később még írok.

Sakamoto Yuuji: Ő az F osztály képviselője, mivel ő érte el a legtöbb pontot az elhelyező vizsgán. Akihisa legjobb barátjának mondja magát, de tettei sokszor ellent mondanak eme kijelentésének. Nem látszik rajta, de egy géniusz, csak valamiért elveszítette az érdeklődését a tanulás iránt.

Tsuchiya Kouta: Ő egy perverz. Hogy miért? Csak mert mindig ott van, ahol jó rálátást nyerhet a lányok fehérneműjére. De hogy ne csak rosszat írjak róla, egészségben (egy tantárgy) jobb még az A osztálybelieknél is. Akihisa “Muttsurini”-nek hívja, mikor orrvérzéstől halálközeli állapotba kerül, természetesen azután, miután valamelyik lánynak belátott a szoknyája alá. Tehát nem alaptalanul kapta gúnynevét, nevezetesen “Silent Ninja Pervert”-nek hívják, de tagadja, hogy az lenne… Az F osztály tagja. “Mi…mi…mizuiro…”

Kinoshita Hideyoshi: Az F osztály tagja. Bár úgy néz ki, mint egy lány, valójában fiú. Akihisa mégis mindig kifigurázza milyen aranyos, meg olyan lányosan néz ki. Van egy ikernővére, aki az A osztályba jár.

Shimada Minami: Ő kivételesen lány, az egyik az F osztályban. Németországban volt sok ideig, ezért nem tudta valami jól megírni az elhelyező vizsgát, így került az F osztályba. Elég nagy birkózó tudománya van, amit leginkább Akihisán kamatoztat. Matekban viszont egész jó. Ő amolyan tsundere karakter. Titkon szerelmes Akihisába.

Himeji Mizuki: Mint ahogy már azt említettem, ő az iskola második legjobb tanulója, de mégis az F osztályba került. Sokan feltehetitek most a kérdést: “Mit keres az iskola második legjobb tanulója a legrosszabb osztályban?” A történet annyi, hogy az elhelyező vizsga napján meg volt fázva, és a teremben rosszul lett, tehát félbe kellett hagynia a dolgozatát, de ezzel automatikusan 0 pontot kapott. Nagyon aranyos lány, a történet során sok szerepe lesz. Titkon(?) ő is szerelmes Akihisába.

Kirishima Shouko: Ő kivételesen az A osztályba tartozik, az A osztály képviselője és Yuuji gyerekkori barátja. Ha egyszer megjegyez valamit, azt soha többé nem felejti el. Nagyon szép lány és nem titkon szerelmes Yuuji-ba.

OP/ED: Nekem mind az opening, mind az ending nagyon tetszett, talán az opening egy kicsivel jobban. De ez szerintem ízléstől függ. Nekem az ilyen gyors zenék jönnek be.

Vélemény/Ajánlás: Nekem nagyon bejön ez az anime, szeretem az ilyen műveket. Hogy kinek ajánlom? Azoknak, akik szeretnének egy jót nevetni, vagy szeretik a humoros történeteket átszőve romantikával és akcióval.
Online részek:
KategóriákB

Vélemény, hozzászólás?