Bakemonogatari (2009)

Eredeti cím 化物語
Angol cím Bakemonogatari
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Dátum 2009.07.03 – 2009.09.25
Ismertető:
A Bakemonogatari először mint light novel jelent meg 2006-ban, azóta anime is készült belőle, ami szintén ezt a nevet kapta. Az anime címe, vagyis a Bakemonogatari két szóból tevődik össze, mégpedig a bakemono-ból, ami szörnyet jelent, és a monogatari-ból, ami történetet jelent, vagyis az anime címe szabad fordításban szörnytörténet lenne. Gondolom ez a cím már sejtet valamit az anime műfajáról és arról, hogy mit várhattok tőle, de azért nem kell megijedni, nem annyira véres és kegyetlen, mint azt a cím sugallná nekünk.

Az anime egyik főszereplője Araragi Koyomi, egy iskolás fiú, de egyáltalán nem átlagos. Ugyanis Koyomi nem más, mint egy vámpír, vagyis csak az volt, amíg nem segített rajta egy furcsa szerzetes, akit Oshino Meme-nek hívnak. Oshino Memenem igazi szerzetes, “bár ez látszik is rajta”, viszont annak tanult és sokat ért a misztikus dolgokhoz. Ezért hát segít Koyominak visszaváltozni emberré, igaz, nem teljesen. Bár Koyomi már nem halhatatlan, de a sérülései nagyon gyorsan gyógyulnak. Oshino-san viszont nemsokára egyre több ilyen furcsa esettel találja szembe magát, amiket Koyomi biztosít számára, vagyis inkább Koyomi osztálytársai és ismerősei, akik furcsábbnál furcsább problémákkal fordulnak hozzá. Mint például Hanekawa Tsubasa, aki Koyomi osztálytársa és egyben az osztály képviselőnője is, akinek szintén meggyűlik a baja a természetfelettivel, de nem csak ő keveredik ilyen helyzetbe. Ugyanis Koyomi egy másik osztálytársnője, Senjougahara Hitagi is egy ilyen furcsa problémával találja szembe magát. Méghozzá azzal, hogy elvesztette a testsúlyát, vagyis annak egy jókora részét.
Hogy miért vesztette el a súlyát Hitagi?

Nos, erről egy furcsa “isten” tehet, akit a japán mitológiában “nehéz rák”- ként ismernek. A nehéz rák viszont nem csak az emberek valódi súlyát veszi el tőlük, hanem a nagyobb lelki terheket is, amivel egyesek nehezen tudnak együtt élni. Végül egy “kis bonyodalom” után Koyomi, aki rájött Hitagi titkára, ráveszi Hitagit, hogy jöjjön el vele Oshino-sanhoz, hátha tud rajta segíteni. Mivel Hitaginak nincs jobb ötlete, végül gyanakodva, de elmegy Oshino-sanhoz. Hogy tud-e rajta segíteni Oshino-san vagy sem, és mi történik még ezután? Megláthatjátok, ha megnézitek az animét.

A Bakemonogatari leginkább azoknak fog tetszeni, akik szeretik a misztikus és elvont animéket, és nem riadnak vissza egy kis vértől. Az opening mindig változó, de az ending az általában marad és elég jól is sikerült. Ami meg a grafikát illeti, nos, arra sem lehet panaszunk, nagyon jó színvonalú, 2009-es animéhez méltó. Összességében ez egy nagyon jó és érdekes kis anime, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Online részek:
KategóriákB

Vélemény, hozzászólás?