Bakugan (2007-08) (magyarul)

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

 photo bakugan-1.png

Infó:
Eredeti cím 爆丸バトルブローラーズ/

japán
Magyar cím Bakugan
Egyéb cím(ek) Bakugan, Bakugan Szörny Bunyósok
Besorolás anime, TV
Hossz 51 rész
Év 2007 – 2008

Ismertető:

Tudom, hogy ez furcsán fog hangzani, de egy nap megváltozott a világunk. Azzal kezdődött, hogy furcsa kártyák kezdtek el hullani az égből, akár az eső. Először fogalmunk sem volt róla, honnan jöttek vagy ki küldte őket, annyit tudtunk, hogy ezek nem sima játékkártyák. A világon mindenhol ez játszódott le…északon…délen…mindenütt megjelentek. A netes cimboráimmal kitaláltunk egy király új játékot, a Bakugant. Ekkor megmutatkozott a kártyák ereje. Mindegyikben egy harci szörny volt, amely éltre kelt, ha eldobtuk. Ádáz csatákat vívtunk, és aki rossz lapot választott, az elvesztette azt a szörnnyel együtt. De ez még semmi! A mi csatáinkkal párhuzamosan egy még ádázabb harc bontakozott ki egy másik dimenzióban, amit úgy hívtak: Vestroia. Az én nevem Dan, és a barátaimmal, Runoval, Maruchoval, Julie-val, a mindig nagymenő Shunnal mi vagyunk a BAKUGAN SZÖRNY BUNYÓSOK. Bakugan: egy játék egy célért két világban.”

Ezzel a bevezetővel kezdődik az első rész, amivel úgy nagyjából össze is foglalja, hogy miről szól ez az anime. Na de akkor hogy még világosabb legyen a sztori: szerencsére nem úgy kezdődik el a sorozat, hogy megmutatják nekünk, hogy ismerkednek össze a szereplők, hogy hullnak a kártyák, hanem in medias res módon.

Két világ van. A mi világunk és Vestroia. Vestroia 6 elemre osztható: Víz (Aquous), Tűz (Pyrus), Föld (Subterra), Sötétség(Darkus), Fény (Haos) és Szél (Ventus). Ezt a dimenziót tartja fent 2 ellentétes elem: a Végtelen Mag (pozitív elemek forrása) és a Csendes Mag (negatív elemek forrása). De mint köztünk emberek között is vannak nagyravágyóak, úgy megjelenik ez a tulajdonság a Bakuganok között is. Leginkább egynél, Nagánál. Behatolt a dimenzió közepébe, hogy megszerezze a Csendes Mag erejét. Naga számára az erő túl nagy volt, nem tudta irányítani, így a másik mag (Végtelen Mag) a Földre hullt. Ezáltal pusztulásra ítélte Vestroiát. A negatív energia elszabadult, így a Bakuganok egymás ellen fordultak.
Ezalatt a Földön egy tudós, Dr. Michael Gehabich feltalált egy gépet, aminek segítségével a dimenziók között tudott utazni. De egy robbanás miatt pont Vestroiába jutott, méghozzá annak a közepébe, így felfedezte a két magot. A Csendes Mag negatív energiája magába szippantotta és megszületett egy új gonosz (Hal-G). Megismerte Nagát és alkut kötöttek: Naga megkapja az emberi világot, míg a Michaelből született gonosz pedig Vestroiát.

Mivel az egyik mag a Földön van, ezért furcsa dolgok történtek. Ennek köszönhető, hogy Dan és Drago megismerkedhettek. Dan pontosan akkor harcolt, amikor a negatív energia egymás ellen fordította a Bakuganokat, és valahogy ez a két harc egy pillanatra egy helyszínen folyt. Tehát Danre és barátaira vár a küldetés, hogy megmentsék Vestroiát. De persze megjelenik a Földön is az akadályozójuk. Egy fiatal fiú, aki Álarcos néven mutatkozik meg. Ha valaki vele vagy csatlósaival harcol (akik a világ ranglista első helyein vannak), az nagy árat fizet, ha veszít ellenük.

A téma szerintem nem fog senkit sem meglepni, hiszen találkozhattunk ehhez hasonló animékkel: Yu-Gi-Oh, Pokemon és talán még a Dinoszauruszok királyához is lehetne hasonlítani. De ha valakinek a felsorolt animék megnyerték tetszésüket, akkor bátran fogjanak bele ebbe is. De leginkább fiatalabbaknak ajánlom. A magyar változatban jól ki lettek választva a magyar szinkron színészek (Dan – Moser Károly, Shun – Baráth István), és a látvány is igen jóra sikeredett. Hivatalos források szerint a 3. évadot 2010-ben vetítik “Az új Vestoria” címmel.

KategóriákB

Vélemény, hozzászólás?