Bakugan (2007-08) (magyarul)

 

Képtalálat a következőre: „Bakugan ico”

Eredeti cím爆丸バトルブローラーズ
Angol címBakugan Battle Brawlers
Magyar címBakugan
Egyéb cím(ek)Bakugan
Besorolásanime, TV
Hossz52 rész
Dátum2007 – 2008
Ismertető:
Tudom, hogy ez furcsán fog hangzani, de egy nap megváltozott a világunk. Azzal kezdődött, hogy furcsa kártyák kezdtek el hullani az égből, akár az eső. Először fogalmunk sem volt róla, honnan jöttek vagy ki küldte őket, annyit tudtunk, hogy ezek nem sima játékkártyák. A világon mindenhol ez játszódott le…északon…délen…mindenütt megjelentek. A netes cimboráimmal kitaláltunk egy király új játékot, a Bakugant. Ekkor megmutatkozott a kártyák ereje. Mindegyikben egy harci szörny volt, amely éltre kelt, ha eldobtuk. Ádáz csatákat vívtunk, és aki rossz lapot választott, az elvesztette azt a szörnnyel együtt. De ez még semmi! A mi csatáinkkal párhuzamosan egy még ádázabb harc bontakozott ki egy másik dimenzióban, amit úgy hívtak: Vestroia. Az én nevem Dan, és a barátaimmal, Runoval, Maruchoval, Julie-val, a mindig nagymenő Shunnal mi vagyunk a BAKUGAN SZÖRNY BUNYÓSOK. Bakugan: egy játék egy célért két világban.
Ezzel a bevezetővel kezdődik az első rész, amivel úgy nagyjából össze is foglalja, hogy miről szól ez az anime. Na de akkor hogy még világosabb legyen a sztori: szerencsére nem úgy kezdődik el a sorozat, hogy megmutatják nekünk, hogy ismerkednek össze a szereplők, hogy hullnak a kártyák, hanem in medias res módon.
Két világ van. A mi világunk és Vestroia. Vestroia 6 elemre osztható: Víz (Aquous), Tűz (Pyrus), Föld (Subterra), Sötétség(Darkus), Fény (Haos) és Szél (Ventus). Ezt a dimenziót tartja fent 2 ellentétes elem: a Végtelen Mag (pozitív elemek forrása) és a Csendes Mag (negatív elemek forrása). De mint köztünk emberek között is vannak nagyravágyóak, úgy megjelenik ez a tulajdonság a Bakuganok között is. Leginkább egynél, Nagánál. Behatolt a dimenzió közepébe, hogy megszerezze a Csendes Mag erejét. Naga számára az erő túl nagy volt, nem tudta irányítani, így a másik mag (Végtelen Mag) a Földre hullt. Ezáltal pusztulásra ítélte Vestroiát. A negatív energia elszabadult, így a Bakuganok egymás ellen fordultak.
Ezalatt a Földön egy tudós, Dr. Michael Gehabich feltalált egy gépet, aminek segítségével a dimenziók között tudott utazni. De egy robbanás miatt pont Vestroiába jutott, méghozzá annak a közepébe, így felfedezte a két magot. A Csendes Mag negatív energiája magába szippantotta és megszületett egy új gonosz (Hal-G). Megismerte Nagát és alkut kötöttek: Naga megkapja az emberi világot, míg a Michaelből született gonosz pedig Vestroiát.
Mivel az egyik mag a Földön van, ezért furcsa dolgok történtek. Ennek köszönhető, hogy Dan és Drago megismerkedhettek. Dan pontosan akkor harcolt, amikor a negatív energia egymás ellen fordította a Bakuganokat, és valahogy ez a két harc egy pillanatra egy helyszínen folyt. Tehát Danre és barátaira vár a küldetés, hogy megmentsék Vestroiát. De persze megjelenik a Földön is az akadályozójuk. Egy fiatal fiú, aki Álarcos néven mutatkozik meg. Ha valaki vele vagy csatlósaival harcol (akik a világ ranglista első helyein vannak), az nagy árat fizet, ha veszít ellenük.
A téma szerintem nem fog senkit sem meglepni, hiszen találkozhattunk ehhez hasonló animékkel: Yu-Gi-Oh, Pokemon és talán még a Dinoszauruszok királyához is lehetne hasonlítani. De ha valakinek a felsorolt animék megnyerték tetszésüket, akkor bátran fogjanak bele ebbe is. De leginkább fiatalabbaknak ajánlom. A magyar változatban jól ki lettek választva a magyar szinkron színészek (Dan – Moser Károly, Shun – Baráth István), és a látvány is igen jóra sikeredett. Hivatalos források szerint a 3. évadot 2010-ben vetítik “Az új Vestoria” címmel.
Online részek:
 01.rész 02.rész 03.rész 04.rész 05.rész
 06.rész 07.rész 08.rész 09.rész 10.rész
 11.rész 12.rész 13.rész 14.rész 15.rész
 16.rész 17.rész 18.rész 19.rész 20.rész
 21.rész 22.rész 23.rész 24.rész 25.rész
 26.rész 27.rész 28.rész 29.rész 30.rész
 31.rész 32.rész 33.rész 34.rész 35.rész
 36.rész 37.rész 38.rész 39.rész 40.rész
 41.rész 42.rész 43.rész 44.rész 45.rész
 46.rész 47.rész 48.rész 49.rész 50.rész
 51.rész52.rész

 

CategoriesB