Bakugan (2007-08) (magyarul)

 

Képtalálat a következőre: „Bakugan ico”

Eredeti cím 爆丸バトルブローラーズ
Angol cím Bakugan Battle Brawlers
Magyar cím Bakugan
Egyéb cím(ek) Bakugan
Besorolás anime, TV
Hossz 52 rész
Dátum 2007 – 2008
Ismertető:
Tudom, hogy ez furcsán fog hangzani, de egy nap megváltozott a világunk. Azzal kezdődött, hogy furcsa kártyák kezdtek el hullani az égből, akár az eső. Először fogalmunk sem volt róla, honnan jöttek vagy ki küldte őket, annyit tudtunk, hogy ezek nem sima játékkártyák. A világon mindenhol ez játszódott le…északon…délen…mindenütt megjelentek. A netes cimboráimmal kitaláltunk egy király új játékot, a Bakugant. Ekkor megmutatkozott a kártyák ereje. Mindegyikben egy harci szörny volt, amely éltre kelt, ha eldobtuk. Ádáz csatákat vívtunk, és aki rossz lapot választott, az elvesztette azt a szörnnyel együtt. De ez még semmi! A mi csatáinkkal párhuzamosan egy még ádázabb harc bontakozott ki egy másik dimenzióban, amit úgy hívtak: Vestroia. Az én nevem Dan, és a barátaimmal, Runoval, Maruchoval, Julie-val, a mindig nagymenő Shunnal mi vagyunk a BAKUGAN SZÖRNY BUNYÓSOK. Bakugan: egy játék egy célért két világban.
Ezzel a bevezetővel kezdődik az első rész, amivel úgy nagyjából össze is foglalja, hogy miről szól ez az anime. Na de akkor hogy még világosabb legyen a sztori: szerencsére nem úgy kezdődik el a sorozat, hogy megmutatják nekünk, hogy ismerkednek össze a szereplők, hogy hullnak a kártyák, hanem in medias res módon.
Két világ van. A mi világunk és Vestroia. Vestroia 6 elemre osztható: Víz (Aquous), Tűz (Pyrus), Föld (Subterra), Sötétség(Darkus), Fény (Haos) és Szél (Ventus). Ezt a dimenziót tartja fent 2 ellentétes elem: a Végtelen Mag (pozitív elemek forrása) és a Csendes Mag (negatív elemek forrása). De mint köztünk emberek között is vannak nagyravágyóak, úgy megjelenik ez a tulajdonság a Bakuganok között is. Leginkább egynél, Nagánál. Behatolt a dimenzió közepébe, hogy megszerezze a Csendes Mag erejét. Naga számára az erő túl nagy volt, nem tudta irányítani, így a másik mag (Végtelen Mag) a Földre hullt. Ezáltal pusztulásra ítélte Vestroiát. A negatív energia elszabadult, így a Bakuganok egymás ellen fordultak.
Ezalatt a Földön egy tudós, Dr. Michael Gehabich feltalált egy gépet, aminek segítségével a dimenziók között tudott utazni. De egy robbanás miatt pont Vestroiába jutott, méghozzá annak a közepébe, így felfedezte a két magot. A Csendes Mag negatív energiája magába szippantotta és megszületett egy új gonosz (Hal-G). Megismerte Nagát és alkut kötöttek: Naga megkapja az emberi világot, míg a Michaelből született gonosz pedig Vestroiát.
Mivel az egyik mag a Földön van, ezért furcsa dolgok történtek. Ennek köszönhető, hogy Dan és Drago megismerkedhettek. Dan pontosan akkor harcolt, amikor a negatív energia egymás ellen fordította a Bakuganokat, és valahogy ez a két harc egy pillanatra egy helyszínen folyt. Tehát Danre és barátaira vár a küldetés, hogy megmentsék Vestroiát. De persze megjelenik a Földön is az akadályozójuk. Egy fiatal fiú, aki Álarcos néven mutatkozik meg. Ha valaki vele vagy csatlósaival harcol (akik a világ ranglista első helyein vannak), az nagy árat fizet, ha veszít ellenük.
A téma szerintem nem fog senkit sem meglepni, hiszen találkozhattunk ehhez hasonló animékkel: Yu-Gi-Oh, Pokemon és talán még a Dinoszauruszok királyához is lehetne hasonlítani. De ha valakinek a felsorolt animék megnyerték tetszésüket, akkor bátran fogjanak bele ebbe is. De leginkább fiatalabbaknak ajánlom. A magyar változatban jól ki lettek választva a magyar szinkron színészek (Dan – Moser Károly, Shun – Baráth István), és a látvány is igen jóra sikeredett. Hivatalos források szerint a 3. évadot 2010-ben vetítik “Az új Vestoria” címmel.
Online részek:
 01.rész  02.rész  03.rész  04.rész  05.rész
 06.rész  07.rész  08.rész  09.rész  10.rész
 11.rész  12.rész  13.rész  14.rész  15.rész
 16.rész  17.rész  18.rész  19.rész  20.rész
 21.rész  22.rész  23.rész  24.rész  25.rész
 26.rész  27.rész  28.rész  29.rész  30.rész
 31.rész  32.rész  33.rész  34.rész  35.rész
 36.rész  37.rész  38.rész  39.rész  40.rész
 41.rész  42.rész  43.rész  44.rész  45.rész
 46.rész  47.rész  48.rész  49.rész  50.rész
 51.rész 52.rész

 

CategoriesB