Bakuman (2010-11)

Képtalálat a következőre: „bakuman ico”

Eredeti cím バクマン。
Angol cím Bakuman.
Egyéb címek Bakuman Season 1
Besorolás anime, TV
Hossz 25 rész x 24 perc
Év 2010 – 2011
Ismertető:
Takeshi Obata és Tsugumi Ohba neve valószínűleg sokak számára ismerős lehet. Azonban ha mégsem, akkor megsúgom, hogy ők a méltán híres Death Note alkotói és a Bakuman alkotói is egyben. A manga 2008-ban jelent meg a Shounen Jump magazinban, majd 2010 októberében a képernyőkön is debütált. Majd következő év, azaz 2011 októberében már jött is a második évad, amit 2012 októberében a rajongók nagy örömére a harmadik évad követ majd.

Nos, akkor ismerkedjünk meg a mangaka páros egy újabb remekművével, ahol ezúttal nyoma sincs a kriminek, sem a természetfelettinek. Itt ugyanis a hangsúly inkább a romantikán, barátságon és végül, de nem utolsó sorban, a manga iparon van.

Történet

Moritaka Mashiro 14 éves tinédzserként éli mindennapinak mondható életét. Iskolába jár és próbál legalább annyit kihozni magából, hogy egy elfogadható munkát találjon majd a jövőben. Álmait már rég feladta egy családi tragédia következtében. Ugyanis szeretett nagybátyja mangaka volt, aki évekkel ezelőtt meghalt. A család szerint a munka őrölte fel, azonban Mashiroúgy gondolja, bácsikája öngyilkos lett. Főhősünkben egyetlen egy valami tartja a lelket, vagyis pontosabban valaki. Ez pedig nem más, mint titkos szerelme, Miho Azuki, aki az osztálytársa és titkon mindig figyeli. Sőt, mivel Mashironak kitűnő kézügyessége van, ezúttal egy rajzot is készít Azukiról. Azonban egy nagy hibát követ el… ugyanis a füzetét, amibe Azukiról készített rajzot, véletlen az osztályterembe hagyja. Miután Mashiro visszamegy a tett helyszínére a füzetéért, nagy meglepetés éri. Ugyanis az osztályterembe összefut a kitűnő tanuló Akito Takagival, aki főhősünk füzetét lobogtatja maga előtt. Akito ajánlatot teszMashironak, mégpedig hogy álljanak össze és váljanak mangakává.

Akito már mindent kitervelt magában, ő lenne a történet író, míg Mashiro a rajzokat készítené el. Hát igen, elég halott ötlet… a fiú egyből nemet is mond buzgó osztálytársa ajánlatának. Azonban Akito nem adja fel olyan könnyen és más eszközökhöz folyamodik, hogy megfűzze a fiút. Egy este elrángatja Mashirot titkos szerelme, Azuki házához. A fiú reménytelennek tartja a szerelmet, azonban Akitonak feltűnt, hogy bizony Azukit sem hagyja hidegen Mashiro jelenléte. Így hát Akito bejelenti Azukinak a kapujukba állva, hogy ő bizony mangaka lesz, méghozzá Mashiroval együtt. Azonban a félénk lánynak is vannak álmai, méghozzá az, hogy szinkronszínész lesz. Ezért hát nagyon megörül a fiúk terveinek, főleg annak, hogy a pillanat hevében megígérik egymásnak, hogy ha a mangájukból anime lesz, akkor Azuki szinkronizálja a főhősnőt. Azonban Mashirot túlságosan is elkapja a hév… ugyanis megkéri a lány kezét, ami abban nyilvánul meg, hogy összeházasodnak, ha a közös álom valóra válik.Azuki igent mond. Azonban egy feltétellel. Míg álmuk nem teljesül, nem találkozhatnak, csak és kizárólag üzenetekben kommunikálhatnak egymással.

Összegzés

Takeshi Obatanak és Tsugumi Ohbanak ismét sikerült valami nagyszerűt alkotni, ugyanis a Bakumanban minden megvan, ami szükséges egy lebilincselő animéhez. A vígjáték mellett jelen van a romantika, barátság, amihez hatalmas nagy pluszt ad a történet pörgőssége illetve az, hogy betekintést kapunk a mangakává válás rögös útjába, mely sokkal nehezebb, mint ahogyan azt az olvasók elképzelnék. A grafikára szintén nem lehet panasz, illetve a szereplők is mind-mind egyéniségek és szerethetőek. Egy szó mint száz, bátran ajánlom azoknak, akik egy remek kikapcsolódásra vágynak.

 

Online részek:

 

KategóriákB