Bakumatsu Rock (2014)

Eredeti cím 幕末Rock
Angol cím Bakumatsu Rock
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2014

 

Ismertető:
Bakumatsu Rock nemcsak történelmi rockkal és szépfiúkkal csalogatja a gyönyörű hímekre gerjedő fujoshi populációt, hanem a visual keit is beveszi leendő fegyvertárába. Az animében felcsendülő zenéket ugyanis a vistlip szolgáltatja. A 2007-ben alapult banda zenéje a Yu-Gi-Oh! 5D’s és a Yu-Gi-Oh! Zexal című animékben is szerepelt korábban. Most a Bakumatsu Rock openingjét már meg is hallgathatjátok tőlük, ez a Jack című daluk, ami az anime első előzetese alatt is szól. 

Az anime július 2-án indul Japánban, a sorozat egyébként egy játék adaptációja. (Az eredeti játék február 27-én jelent meg.) A sztorit úgy írják le, mint egy forradalom kalandos történetét, ahol a harcokat a zenével vívják a helyes és egyben stílusos cosplay alapanyagnak tűnő főszereplők. A történet a Bakumatsu érában játszódik, amikor már leáldozóban van a sógunátus hatalma. A 19. századba repítő sztoriban a Tokugavák egy agymosó dallal, a “Heaven’s Songs”-szal és az azt éneklő top idolokkal irányítják Japánt. Az idolok a Shinsengumi tagjai, és rajtuk kívül bármilyen dal írása és éneklése szigorúan tilos az országban. (Eddig olyan, mintha a 2012-es AKB0048 lányos idol sztorijának lenne a fiú változata.) Természetesen akad egy srác, aki fellázad a zene tilalma ellen. 
Ő Sakamoto Ryōma, aki a társaival úgy dönt, hogy a rock zenével megrefolmálja ezt a szigorú rendet és szabadságot, igazságot teremt Japánban. Sakamoto Ryōma szinkronhangja egébként Taniyama Kishô lesz, míg társaiként a következő, zárójelben szereplő színészek szólalnak meg: Takasugi Shinsaku (Suzuki Tatsuhisa), Katsura Kogorō (Morikubo Showtaro), Hijikata Toshizō (Morikawa Toshiyuki) és Okita Sōji (Ono Kensho). Eddig furcsának tűnik, nem? Gitáros szamurájt még nem igen láttunk, maximum a japán zenei színpadokon.

Az animét Kawasaki Itsuro rendezi, aki a Sengoku Basara: Samurai Kings, The Legend of the Legendary Heroes és az Arc the Lad című animékről ismert. A sorozat a Studio DEEN berkeiben készül, ami kétes garancia lehet a minőségre, de a promóciós anyagok egyelőre csak jókat ígérnek. A forgatókönyvet Hirota Mitsutaka (The Prince of Tennis II, X-Men) viszi, míg a karakterdizájnért Ishii Akiharu (The Prince of Tennis, Blood+, Loups=Garous – The Motion Picture) felel. 
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

CategoriesB