Bakuten Shoot Beyblade (2002) (magyarul)

Eredeti cím 爆転シュート ベイブレード
Angol címAngol cím Bakuten Shoot Beyblade
Magyar cím Beyblade
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 51 rész × 23 perc
Dátum 2001.01.08 – 2001.12.24
Ismertető:
Előre szólok, hogy ez egy folytatás, tehát mindenki úgy olvassa az ismertetőt!

A Beyblade animéhez gyártott pörgettyűk annyira sikeresek lettek, hogy az első széria vége után elindult a második széria, a V-Force. A folytatás elkészítésének okai közül azonban nem felejthetjük ki azt sem, hogy az első széria még nagyon jó volt.

Történet:
Tyson, az ifjú világbajnok már a V-Force elején elkésik az iskolából. Ekkor megismerkedhetünk az egyik új főszereplővel, Hillaryval, a fiú osztálytársával. Ő az osztály legjobb tanulója, aki a házirend minden egyes szavát komolyan veszi és elvárja, hogy hozzá hasonlóan mások is így tegyenek. Tyson késése miatt tehát sejthetjük, hogy ők ketten nincsenek túl jó viszonyban. Hillary emellett utálja a Beybladet, ami megint csak közrejátszik a kettőjük között létrejövő állandó konfliktusban.

Tysont meghívják egy Beyblade–torna megnyitójára, ahol mint világbajnoknak kell szerepelnie egy ismeretlen alakkal szemben (megjegyzem, majdnem elkésik a megnyitóról, ugyanis Hillary bent tartja az iskolában takarítani). Tyson veszít, a magát Mr. X-nek hívó fiatal, kapucnis srác pedig örül a könnyűszerrel megnyert csatának. Tyson persze nem bír beletörődni abba, hogy világbajnokként veszített, ezért később újra versenyre hívja a fiút, akiről kiderül, hogy valójában Zumának hívják és a csapattársai sorra legyőzték Tyson világbajnok csapatának, a Bladebreakersnek a tagjait (tudniillik a vb után a csapat tagjai különváltak). Mint e csata alatt kiderült, a Bit Bestiák furcsán viselkednek. Tyson Sárkánya például egy ideig mintha köddé válna és a fiúnak csak egy óriási Blade-csatában sikerül “visszahoznia”.

Eközben egy furcsa szervezet elkezd a Bit Bestiák után kutatni. Egyszer még arra is képesek, hogy elrabolják Hillaryt és Kennyt, majd csak egy Blade-csata ellenében adják vissza őket. Tyson ez alkalommal nyer, nem veszíti el a bestiáját, így a foglyok kiszabadulnak. Ők hárman hamarosan elkezdik sejteni, hogy ez a szervezet akar valamit. Pontosan emiatt hívják össze újra a Bladebreakers tagjait. A szervezet veszélye mellett pedig ott áll mindnyájuk előtt Zuma és csapatának legyőzése.

Megvalósítás:
A V-Force az első szériához képest nagyon gyengére sikerült. A történet sablonos, a zene pedig ugyanaz, mint a sima Beyblade sorozatban. A legnagyobb hiba még így is a grafikán van, amely példátlanul rossz az animék között. Alapból a történet hónapokkal az első széria után játszódik, a szereplők mégis úgy néznek ki, mintha 14-15 éves kor helyett 5-10 évesek lennének. Ez egy nagyon nagy vétek. A szereplők öregedtek, nem pedig fiatalodtak. Az arcuk fiatalításán kívül a ruházatuk is más lett, amely szintén rárak még egy lapáttal a grafika rosszaságára. A Beyblade-csatákon is átalakítások történtek. A játékszerek ugyan álló helyzetben kézi rajzzal vannak megalkotva, a harcok alatt azonban a játékszerek átváltanak CGI animációra. Ez egy kicsit zavaró, de meg lehet szokni, habár az én véleményem szerint látványosabbak voltak a harcok a sima Beyblade-ben, amikor még végig rajzolt volt ez egész.

Vélemény:
Összességében ajánlom azoknak, akik nagy Beyblade-fanatikusok, akiknek nagyon tetszett az első széria, valamint azoknak, akiket nem zavar, ha a szereplők a történet alapján öregedtek, kinézetre viszont többet fiatalodtak, mint nőttek.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész  15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  19. rész  20. rész
 21. rész  22. rész  23. rész  24. rész  25. rész
 26. rész  27. rész  28. rész  29. rész  30. rész
 31. rész  32. rész  33. rész  34. rész  35. rész
 36. rész  37. rész  38. rész  39. rész  40. rész
 41. rész  42. rész  43. rész  44. rész  45. rész
 46. rész  47. rész  48. rész  49. rész  50. rész
 51. rész

 

KategóriákB

Vélemény, hozzászólás?