Bakuten Shoot Beyblade (2002) (magyarul)

Infó:

Eredeti cím 爆転シュート ベイブレード2002/

japán
Angol cím Beyblade V-Force
Besorolás anime, TV
Hossz 51 rész
Év 2002

Ismertető:

Előre szólok, hogy ez egy folytatás, tehát mindenki úgy olvassa az ismertetőt!

A Beyblade animéhez gyártott pörgettyűk annyira sikeresek lettek, hogy az első széria vége után elindult a második széria, a V-Force. A folytatás elkészítésének okai közül azonban nem felejthetjük ki azt sem, hogy az első széria még nagyon jó volt.

Történet:
Tyson, az ifjú világbajnok már a V-Force elején elkésik az iskolából. Ekkor megismerkedhetünk az egyik új főszereplővel, Hillaryval, a fiú osztálytársával. Ő az osztály legjobb tanulója, aki a házirend minden egyes szavát komolyan veszi és elvárja, hogy hozzá hasonlóan mások is így tegyenek. Tyson késése miatt tehát sejthetjük, hogy ők ketten nincsenek túl jó viszonyban. Hillary emellett utálja a Beybladet, ami megint csak közrejátszik a kettőjük között létrejövő állandó konfliktusban.

Tysont meghívják egy Beyblade–torna megnyitójára, ahol mint világbajnoknak kell szerepelnie egy ismeretlen alakkal szemben (megjegyzem, majdnem elkésik a megnyitóról, ugyanis Hillary bent tartja az iskolában takarítani). Tyson veszít, a magát Mr. X-nek hívó fiatal, kapucnis srác pedig örül a könnyűszerrel megnyert csatának. Tyson persze nem bír beletörődni abba, hogy világbajnokként veszített, ezért később újra versenyre hívja a fiút, akiről kiderül, hogy valójában Zumának hívják és a csapattársai sorra legyőzték Tyson világbajnok csapatának, a Bladebreakersnek a tagjait (tudniillik a vb után a csapat tagjai különváltak). Mint e csata alatt kiderült, a Bit Bestiák furcsán viselkednek. Tyson Sárkánya például egy ideig mintha köddé válna és a fiúnak csak egy óriási Blade-csatában sikerül “visszahoznia”.

Eközben egy furcsa szervezet elkezd a Bit Bestiák után kutatni. Egyszer még arra is képesek, hogy elrabolják Hillaryt és Kennyt, majd csak egy Blade-csata ellenében adják vissza őket. Tyson ez alkalommal nyer, nem veszíti el a bestiáját, így a foglyok kiszabadulnak. Ők hárman hamarosan elkezdik sejteni, hogy ez a szervezet akar valamit. Pontosan emiatt hívják össze újra a Bladebreakers tagjait. A szervezet veszélye mellett pedig ott áll mindnyájuk előtt Zuma és csapatának legyőzése.

Megvalósítás:
A V-Force az első szériához képest nagyon gyengére sikerült. A történet sablonos, a zene pedig ugyanaz, mint a sima Beyblade sorozatban. A legnagyobb hiba még így is a grafikán van, amely példátlanul rossz az animék között. Alapból a történet hónapokkal az első széria után játszódik, a szereplők mégis úgy néznek ki, mintha 14-15 éves kor helyett 5-10 évesek lennének. Ez egy nagyon nagy vétek. A szereplők öregedtek, nem pedig fiatalodtak. Az arcuk fiatalításán kívül a ruházatuk is más lett, amely szintén rárak még egy lapáttal a grafika rosszaságára. A Beyblade-csatákon is átalakítások történtek. A játékszerek ugyan álló helyzetben kézi rajzzal vannak megalkotva, a harcok alatt azonban a játékszerek átváltanak CGI animációra. Ez egy kicsit zavaró, de meg lehet szokni, habár az én véleményem szerint látványosabbak voltak a harcok a sima Beyblade-ben, amikor még végig rajzolt volt ez egész.

Vélemény:
Összességében ajánlom azoknak, akik nagy Beyblade-fanatikusok, akiknek nagyon tetszett az első széria, valamint azoknak, akiket nem zavar, ha a szereplők a történet alapján öregedtek, kinézetre viszont többet fiatalodtak, mint nőttek.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákB

Vélemény, hozzászólás?