Bamboo Blade (2007-08)

Eredeti cím バンブーブレード
Angol cím Bamboo Blade
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2007 – 2008
Ismertető:
Történetünk egy fogadással kezdődik. Toraji Ishida a Muroe középiskola tanára és egyben a kendo klub vezetője is. Volt középiskolás barátjával, Ishibashival fogad, hogyha legyőzi az ő középiskolás kendo lánycsapatát, akkor 1 évig ingyen ehet apja sushibárjában.^^ És mivel Ishida mindig az éhínség szélén tengődik, elfogadja a kihívást. És itt kezdődnek a bonyodalmak.^^ Ugyanis a kendo klubban egyetlen lány van, aki aktívan részt vesz az edzéseken, és senki más! Tehát tagtoborzásra szánja rá magát tanárunk, ami nem is olyan könnyű, mint ahogy az tűnik. De valahogy sikerül összehoznia egy csapatot 4 taggal:

– Kirino Chiba-t, aki az egyetlen aktív tagja a kendo klubnak, és egyben kapitánya is
– Tamaki Kawazoe-t, aki hihetetlenül tehetséges kendoban, mellesleg elveri magát a tanár urat is ^^
– Miyako Miyazaki-t, aki szerény külseje mögött ördögi belsőt takar, de csak ha kihozzák belőle ^^
– Sayako Kuwahara-t, aki szintúgy tagja a kendo klubnak, de mivel sose tudja mit akar, már legalább 4-5-ször otthagyta a kendo klubot.

De mivel 5 tagja kellene, hogy legyen a csapatnak, és egy fő híján voltak, kis csalással, de nyerni tudtak a másik csapat ellen. De ennyivel nem ér véget a sorozat, mivel még csak a sorozat háromnegyedénél tartunk. Ezek után ki akarják rúgni a tanár urat, mert belekötött egy idős hölgybe…de ennek is megvan a maga története…nem akarom lelőni az egész poént!^^

Maga a sorozat nagyon jól meg van tervezve, az egyensúly a sport megmutatása, a versenyek hangulata nagyon szépen ki van vitelezve. Szintúgy a szereplők jelleme, és jellemfejlődése, és a főbb szereplők múltjainak felfedése is. A humor is magas fokon van, nem viszik túlzásba, és nem is nyomják el vele magát a sport és történet bemutatását. A grafika nagyon szép, nem bírtam egy olyan hibát se találni akár a szereplők, akár a háttér kivitelezésében, ami zavarná akár az igényesebb nézőt is. Ugyanez a helyzet a zenével és a hangeffektekkel is.

Összességében nagyon jól megcsinált anime sportkörnyezetbe helyezve sok humorral és jó történettel megfűszerezve, mindenki nyugodt szívvel megnézheti!

Online részek:
 01.rész  02.rész  03.rész  04.rész  05.rész
 06.rész  07.rész  08.rész  09.rész  10.rész
 11.rész  12.rész  13.rész  14.rész  15.rész
 16.rész  17.rész  18.rész  19.rész  20.rész
 21.rész  22.rész  23.rész  24.rész  25.rész
 26.rész

 

KategóriákB

Vélemény, hozzászólás?