Barakamon (2014)

Képtalálat a következőre: „Barakamon ico”

Eredeti cím ばらかもん
Angol cím Barakamon
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2014
Ismertető:
A fiatal és ambiciózus kalligráfus, Handa Seishu hamar egy kis szigeten találja magát, miután büszkeségből megüt egy idős pályatársat, aki ráadásul az igazgatója is. Tombol a nyár, szikrázó napsütés mindenütt, minden zöldell, virágzik, a tenger apránként megmutatja, milyen csodálatos látvány is tud lenni, de fiatal kalligráfusunk ihlete valahogy nem akaródzik megjönni. Míg alkotói válságban szenved egy egyébként is idegen környezetben, próbál beilleszkedni a sziget lakóinak életébe, megszokni, megérteni közvetlenségüket, tájszólásukat és úgy egészében véve a helyi szokásokat.
Észre sem vesszük, és az eleinte elszigeteltségre kárhoztatott férfi kivirul, több időt tölt társaságban, mint valaha és írástechnikája is új fordulatot vesz. Sokat segít ebben az a maroknyi ember, akikkel mindennap találkozik, akik segítik – vagy éppen hátráltatják – munkájában. Mind közül a legfontosabb talán Naru, a hat éves kislány, akit erőszakkal sem lehet levakarni, de talán nem is olyan nagy baj ez. A „nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos” örök igazságára újra és újra fel kell hívni a mai, rohanó, versengő világban élő ember figyelmét.A történet bájos, magával ragadó, igazi gyöngyszem az erre vágyóknak. A ’városi ember vidéken’ tematika rengeteg komikus, aranyos jelenet forrása, a karakterek kedvesek, itt senkit sem lehet utálni. A grafika is szép, főleg egy-egy meghatározó jelenetben, amikor a főhős ihletet kap a természettől, felfedezi annak nemes egyszerűségét, lelket remegtető fennségességét.

Őszintén ajánlom azoknak, akik egy kis megnyugvásra, tizenkét epizódnyi kellemes élményre vágynak. Ne feledjétek: nem kell elsőnek lenni ahhoz, hogy elégedettek lehessetek magatokkal.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

KategóriákB