Basilisk: Kouga Ninpou Chou (2005)

Infó:

Eredeti cím バジリスク 甲賀忍法帖
Angol cím Basilisk
Egyéb cím(ek) Basilisk ~Kouga Ninpou Chou~
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Dátum 2005

Ismertető:

A Basilisk a Kouga és Iga nindzsák harcába enged betekintést. A sorozatban a legkülönfélébb technikákat felvonultató karakterekkel ismerkedhetünk meg, de aki azt gondolja, hogy a Basilisk csupán egy shounen akciósorozat, az téved. Nagyon nagy hangsúlyt fektettek az érzelmekre, és lassan mindegyik szereplő, legyen az akár Kouga, akár Iga, ráébred, hogy ez a háború egyik klánnak sem használ, de akkorra már túl késő. Nem lehet egyszerűen abbahagyni az ellenségeskedést. Ahhoz már túl sok vér folyt, túl sokan haltak meg mindkét oldalon, túl sok szeretett embert, testvért veszítettek, és gyűlöletük lassan felemészti mindkét Nindzsa családot.

Történet:
Az Azuchi-Momoyama korszak kezdetén (XVI.század vége) két nindzsa klán, az Iga Tsubagakure és a Kouga Manjidani elkeseredett, véres háborúban állnak egymással, mely már évszázadok óta tart. A harcok csak akkor fejeződnek be, mikor Hattori Hanzonak sikerül fegyverszünetet kötnie, oly módon, hogy mindkét klán Tokugawa Ieyasu szolgálatába áll. (Tokugawa volt az első, akinek elég hatalma volt ahhoz, hogy Sógun legyen, ez az első stabil központi hatalom Japánban.) Ennek ellenére az ellenségeskedés tovább folytatódik a Kougák és az Igák között. 1614-ben, mikor Ieyasu visszavonult és hivatalát tovább adta fiának, vita tört ki az utódlásról. A kormány képviselői a két unoka oldalán foglaltak állást, és a Sógunátus szétesni látszik. Hogy ezt a problémát megoldják, mielőtt az irányíthatatlanná válik, Ieyasu megparancsolja, hogy oldják fel a fegyverszünetet a Kougák és az Igák között. Mindkét klán a 10 legjobb nindzsáját nevezi ki, hogy egy könyörtelen életre-halálra menő párviadalban részt vegyenek. Egy-egy klán a két unoka egyikét reprezentálja. Az Igák az öregebb fiúért, a Kougak pedig a másodszülöttért harcolnak. Ehhez felírják két papírtekercsre a két klán 10-10 legjobb harcosának nevét. Az a klán, amely túléli a harcot, 1000 évnyi dicsőséget nyer jutalmul, azonban nem mindenki akar a régi ellenségeskedések miatt friss vért ontani. Ezen konfliktus kirobbanása előtt a két klán vezére (Gennosuke és Oboro) már eljegyezték egymást, és azt a reményt táplálják, hogy házasságuk a két klánt is összekapcsolja. Most, ebben a konfliktusban, melynek egyikőjük sem akart a részese lenni, rákényszerülnek, hogy válasszanak a szerelem és a saját klánjuk túlélése között.

Megjelenés: 
Japánban az első két kötet 2003-ban jelent meg, a többi három 2004-ben. A Koga Ninpocho (Jap.: Basilisk – A Koga Nindzsák krónikája) egy öt kötetes manga Masaki Segawa tollából, amely az azonos című novellára épül, melyet Futaro Yamada írt 1958-ban. A mangát 2004-ben a Kodansha-manga díjjal tüntették ki.

Megfilmesítés:
A Gonzo anime stúdió 2005-ben egy hasonló nevű 24 részes animét készített, amely néhány apró változástól eltekintve teljesen megegyezik a mangával. A sorozatot a Tusaitama Tv, Kanagawa Chiba Tv, Mie Tv, Korean Broadcast System, At-x, Jiraigeki Senmon Channel stb. 2005. áprilisa és szeptembere között sugározta.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákB

Vélemény, hozzászólás?