Berserk Ougon Jidaihen I: Haou no Tamago (2012)

Infó:

Eredeti cím ベルセルク 黄金時代篇Ⅰ 覇王の卵
Angol cím Berserk: The Golden Age Arc I – The Egg of the King
Egyéb cím(ek) Berserk Movie Series
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 2012

Ismertető:

Végre elérkezett az, amire minden Berserk rajongó várt: A Berserk-trilógia első része, ami a sorozatot a második részétől a tízedik részéig dolgozza fel. Bár sokak számára már ismerős a történet, hiszen egy elég népszerű alkotásról van szó, de azért mégse rohanjunk ennyire előre, inkább repüljünk vissza picit az időben. Méghozzá 1989-be, amikor megjelent a Berserk manga, ami még mind a mai napig fut. Ezért hát nem is véletlen, hogy az évtizedek során rengeteg rajongót zsebelhetett be magának a Kentarou Miura által megalkotott Berserk világ. 1997-ben pedig elérkezett a következő lépcsőfok, méghozzá egy 25 részes anime adaptáció formájában. Aki látta a sorozatot, annak nem nagyon tudok újat mondani, viszont azok kedvéért, akik nem látták és nem ismerik az alaptörténetet, mégis belemennék egy részletesebb történetleírásba.

Történet

Történetünk főhőse Guts, aki egy erős és rettenthetetlen harcos, hatalmas kardjával együtt tekintéllyel bír a harcmezőn. Guts sokáig magányosan vándorolva éli mindennapjait. Mígnem találkozik valakivel, aki teljesen megváltoztatja az életét. Ez a valaki pedig nem más, mint Griffith, a Héják Bandájának vezetője, ami egy zsoldoshadsereg. Griffith egy igazi vezető egyéniség és természetesen mindenki kedveli és tiszteli erejét. Zsoldoshadserege is igen nagy tekintélynek örvend, ami hatalmas erőfölényüknek köszönhető. Ezért hát nem is véletlen, hogy Griffith felfigyel Gutsra egy párbaj során és felajánlja neki, hogy csatlakozzon a Héjákhoz. Azonban Gutsnak nem nagyon tetszik az ötlet, de Griffith egy pillanatra sem hátrál meg az erős és nehézfejű férfival szemben. Sőt, le is győzi a párbajban, amit Guts provokált ki. Ezért hát rettenthetetlen főhősünk kénytelen csatlakozni a Héjákhoz, ahol a későbbiekben sok bajtársra és barátra tesz szert. De azonban egész más érzésekkel is szembesülnie kell, ami Cascához, a hadsereg egyetlen női tagjához fűződik. Valamint Griffithhez fűződő kapcsolata is egyre csak változik, hiszen az ezüstös hajú vezérünknek nem kevesebb az álma, mint egy saját ország létrehozása. Viszont álmai mellett nagyon fontosnak talál még valamit, ami nem más, mint egy nyakában lógó, “Behelit” nevű medál. Ezt a medált egy öreg jósasszonytól kapta még évekkel ezelőtt. Az a legendája, hogy a medál viselőjének sorsa, hogy a saját húsával és vérével fizetve markában tarthatja az egész világot…

Vélemény

Aki látta a sorozatot, annak nem sok újat tudnak mutatni, inkább csak a történet felelevenítésére szolgál. A sokak által vitatott CGI elég szembetűnő volt, főleg a sorozat első felében. Utána már nem volt annyira észrevehető. A CGI-t leszámítva véleményem szerint nagyon szép lett, néhol rendkívül kidolgozott és hangulatos. A karakterek jellemének változását is jól visszahozták, ugyanis nagyon jól ki lettek emelve a fontosabb jelentéssel bíró jelenetek és mozzanatok. Tényleg olyan érzete támadt az embernek, mintha ez egy összefoglaló, egy emlékeztető lenne csak egy új köntösben. Ezek mellett említést tennék még az openingről is, amit a sorozathoz hűen újból Susumu Hirasawának köszönhetünk, mely az Aria címet viseli és véleményem szerint nagyon fülbemászó és kitűnően visszaadja a Berserk hangulatát. Az opening videójában pedig többnyire a moziból láthatunk részleteket, valamint sokat sejtetve feltűnnek szereplők a mangából.

Végezetül én azoknak ajánlom a mozi megnézését, akik már látták a sorozatot is. De ez senkit se tántorítson el, mivel a sorozat nélkül is élvezhető lehet. Viszont a sorozat ismeretével még jobban megismerhetjük a szereplők lelkivilágát és még jobban beleélhetjük magunkat a Berserk világába.