Berserk Ougon Jidaihen II: Doldrey Kouryaku (2012)

Infó:

Eredeti cím ベルセルク 黄金時代篇Ⅱ ドルドレイ攻略
Angol cím Berserk: The Golden Age Arc II – The Capture of Doldrey
Egyéb cím(ek) Berserk Golden Age Arc II: The Battle for Doldrey
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 2012

Ismertető:

Történetünk ott folytatódik, ahol az első moziban véget ért. Tehát aki nem látta az első mozit, vagy nem olvasta az ismertetőjét, mindenképpen azzal kezdjen!

Történet

A Héják Bandája egyre jobban halad felfelé azon a bizonyos ranglétrán… azonban ennek nem mindenki örül. Név szerint gondolok itt Guts-ra, akit nem igazán úgy ismertünk meg, mint egy nagyravágyó embert. De ez még mind nem is lenne baj, ha nem társulna ezek mellé még valami. Valami, ami lassan de biztosan mardossa főhősünk lelkét. Aki látta az első mozit (vagy a sorozatot), annak nem okozok sok fejtörést azzal, hogy mi is ez pontosan. Ugyanis egy beszélgetés hallatán meginog főhősünk bizalma Griffith-ben. Tehát a Héják kívülről egyre fényesebben csillognak, azonban belülről már felütötte fejét a kór, amit úgy hívnak, csalódottság…

De pontosan mire is számíthatunk ebben a részben? Először is, feldolgozásra került Casca „emlékezetes” pillanata, mikor Guts-cal közelebb kerülnek egymáshoz, egy baleset folytán. De a fő hangsúly – mint ahogyan az a címből is kiderül – a doldrey-i csatán van. A Héják, igaz csellel, de sikeresen beveszik Doldrey várát. Ez meghozza számukra az igazi népszerűséget és tiszteletet. Olyat, amiről még álmodni sem mertek volna, kivéve természetesen Griffith-t, akinek nagyra törő álmai nem ismernek határokat. A parancsnokok lovagi rangra emelése után már úgy gondolhatjuk, hogy minden szép és jó lesz, azonban nem… ugyanis magasból lehet csak igazán nagyot esni… amiről Griffith még melegében, a lovagi rang megkapása előtt gondoskodik is. A kiváltó ok pedig nem más, mint Guts!

Vélemény

Egy újabb felelevenítés azoknak, akik már látták a sorozatot. Mint az első résznél, úgy a másodiknál is vitatott pont a CGI, ami most véleményem szerint sokkalta szembetűnőbb. Talán ez betudható a mozi nagy részét kitöltő csatajeleneteknek és a bálnak is, ahol szintén előszeretettel alkalmaztak CGI elemeket. Érdekességként pedig megemlíteném még, hogy egy picike utalást is kapunk a mangából, amit szerintem mindenki azonnal észrevesz, ha olvasta a mangát vagy látta a sorozatot. Egy szó mint száz, úgy érzem, ez a mozi gyengébbre sikeredett, mint az első, azonban ez ne szegje senki kedvét, ugyanis ez csak a személyes véleményem. Azonban, mint ahogyan azt az első mozi ismertetőjében is írtam, inkább azoknak ajánlanám a megtekintését, akik már látták a sorozatot vagy olvasták a mangát, hiszen a szereplők lelkivilágát és a Berserk világát sokkal jobban megismerhetjük ezek által.