Berserk Ougon Jidaihen III: Kourin (2013)

Infó:

Eredeti cím ベルセルク 黄金時代篇Ⅲ 降臨
Angol cím Berserk: The Golden Age Arc III – Descent
Egyéb cím(ek) Berserk Movie 3
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 2013

Ismertető:

Megérkezett a trilógia befejező része, ami a sorozat legizgalmasabb és egyben legbrutálisabb részeit dolgozza fel. Tehát inkább csak azok olvassák el az ismertetőt, akik látták a sorozatot is, mivel ezen részei elég sok meglepetést tartogatnak.

Történet

Egy év telt el Griffith bebörtönzése óta, azóta a Héják Bandájának mindennapjai szinte csak a menekülésből állnak. Mióta Guts elment és Griffith-et egy ismeretlen helyre vitték, minden csak rosszabb és rosszabb lett. Most azonban talán minden megváltozhat, és egy csapásra jóra fordulhat… Megtalálták ugyanis a helyet, ahol Griffith-et őrzik és váratlanul Guts is feltűnik a színen. Kezdetét veszi tehát a vezér kiszabadítása, amivel a Héják talán újra visszanyerhetik dicsőségüket, és minden visszaállhat a régi kerékvágásba. Ez azonban korántsem ilyen egyszerű, ugyanis Griffith-et nem olyan állapotban találják, mint amire számítottak… A helyzet nemhogy javulna, inkább sokkal rosszabb lesz, mint azelőtt volt!

Létezik egy történet egy bizonyos Gaiseric királyról, akit csak Koponyakirályként emlegetnek. Mintegy ezer évvel ezelőtt az országot háborúba és fejetlenségbe taszították, ekkor jött Gaiseric király, aki véget vetett ennek a zűrzavarnak, és egy hatalmas, egész kontinensen átívelő birodalmat hozott létre. Az ismeretlen király fegyvertudása páratlan volt, és az állítások szerint mindig koponyamaszkot viselt a csatákban. Innen ered a Koponyakirály elnevezés is. Azonban őt is, mint sokakat a történelem során, megőrjített a hatalom, ezért Isten négy angyalt küldött a földre azzal a céllal, hogy borítsák lángba a fővárost. Ezen főváros romjai alatt található az a hely, ahová Griffith-et is vitték. A sors iróniájának látszik, vagy csupán véletlen műve, hogy Griffith is pont itt raboskodik, de a mesének tűnő történet hamarosan egészen valóságossá válik. Akkor, mikor eljön a napfogyatkozás ideje, és “megszületik” az ötödik angyal…

Vélemény

Bevallom, kellemeset csalódtam. A második rész után egy annál is gyengébb harmadik részre számítottam. Azonban ez teljesen máshogy történt! A befejező movie ugyanis nagyon jól visszahozta az anime vérfagyasztó hangulatát, sőt még túl is szárnyalta azt, hiszen sokkal véresebbre és kidolgozottabbra sikerült a végkifejlet, mint ahogy azt a sorozatban láthattuk. Sőt, a CGI elemek sem voltak olyan zavaróak, sokkal kevesebbszer volt fellelhető, mint az eddigiekben. Mondjuk lehet, hogy ez a kevesebb csatajelenetnek is köszönhető. Ezenkívül még egy kis pluszt is kapunk a történethez, ami a sorozatban nem volt látható!

Végleges összegzés

Most, így, hogy láttam mind a három részt, bátran merem állítani, hogy érdemes megnézni! Bár számomra a második rész valóban kicsit gyengébb volt, de a harmadik rész kárpótolt ezért. A második movie gyengesége talán betudható a sok csatajelenetnek is, ami gyakorlatilag egyenlő a sok CGI elemmel. Úgy érzem, az első rész egy szép bevezető volt, a második kicsit pihenősebb, amolyan vihar előtti csend, a harmadik pedig az igazi csattanó! Pont úgy, ahogyan azt a sorozatban is megtapasztalhattuk. Mindezt picit megfűszerezve még egy-két helyen a mangából kivett dolgokkal, meg néhány extrával. Azonban még mindig – ahogyan azt az előző két ismertetőben is írtam – azon az állásponton vagyok, hogy aki nem látta a sorozatot, az inkább azzal kezdjen. Hiszen úgy teljes csak igazán az egész, és utána jöhetnek a mozifilmek, mint amolyan felelevenítés kis extrákkal, amit remélhetőleg egy folytatás is megkoronáz hamarosan.