Binan Koukou Chikyuu Bouei Bu Love! (2015)

Eredeti cím 美男高校地球防衛部LOVE!
Angol cím Binan Koukou Chikyuu Bouei Bu Love!
Egyéb cím(ek) Cute High Earth Defense Club Love!
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Év 2015.01.07 – 2015.03.24
Ismertető:
Előzmények
Takamatsu Shiniji neve nem lehet ismeretlen a vígjátékok kedvelői számára, hiszen az úr nem először bizonyítja rátermettségét a szakmában. Olyan rendezések fűződnek a nevéhez, mint a Gintama, a Danshi Koukousei no Nichijou, az Ixion Saga DTvagy a School Rumble. Most pedig gondolt egy merészet – ismét – és úgy döntött, hogy ezúttal ő reformálja meg a mahou shoujo animék világát, amit rögtön ott kezdett, hogy a lányok helyett varázslatos fiúkat helyezett a történet középpontjába. Mindezt nyakon öntötte a mahou shoujo műfajra jellemző átváltozássokkal, mindenféle képességekkel, beszélő állatkákkal, abszurd humorral, meg némi társadalomkritikával és ennek végeredményeként megszületett a Binan Koukou Chikyuu Bouei Bu Love! A sorozathoz tartozik egy Light Novel, egy webmanga és egy játék is, ezen alkotások az anime indulását követően kerültek a piacra.

Történet
Japán egy tisztes, csak fiúk által látogatott középiskolájában járunk, ahol létezik egy, “a Föld védelmezői vagyunk névben, de egyébként nem csinálunk semmit” tömörülés. A klub nevét még az elődöktől örökölték meg a fiúk, mikor birtokba vették az elhagyott klubszobát. Senki nem tudja, miért éppen ez volt a neve a klubnak, de igazából nem is érdekelte hőseinket különösebben, hiszen nem terveztek mozgalmas klubtevékenységet folytatni, csak együtt lógás címszó alatt használták a szobát. Ám egy békésnek induló este a fürdőházban szó szerint a semmiből két harmadikos tag nyakába szakad egy rózsaszín, beszélő vombat, aki mindenáron meg akarja győzni a srácokat, hogy mentsék meg a Földet a gonosztól. Ezzel pedig egy olyan lavina indul el, amit senki nem tud megállítani és aminek következtében a fiúk miközben az emberek életére törő ördögi világhódítók ellen küzdenek a szerelem és szeretet erejével, csodás (és kellően meztelenkedő) átváltozásokkal boldogítják a sorozat (hölgy)nézőit.

Szereplők
Hakone Yumoto, aki a Kurotama fürdő tulajának szeretett öccse, gólya a középiskolában, állandóan vidám, lelkes, nagyhangú fiú, emellett nagy állatbarát, így amikor megjelenik náluk a rózsaszín vombat, azonnal “szerelembe” esik. Őt követve kerül a klub tagjai közé, és lesz az Ágyas Lovagok vezetője, Scarlet kódnéven.
Yufuin En harmadikos, aki annak ellenére, hogy okos, meglehetősen nemtörődöm alak, és bizony kicsit lusta. Gyorsan elveszíti a motivációját, ha van egyáltalán, kevés dolog képes kizökkenteni a nyugalmából. A cinikus kis megjegyzéseit öröm hallgatni, hiszen mindig remekül átlátja a helyzeteket. Az Ágyas lovagok közül ő kapja a Cerulean nevet.
Kinugawa Atsushi szintén harmadikos, a sorozat szemüveges karaktere és En-chan legjobb barátja már nagyon régóta. Alapvetően egy barátságos, kedves fiú, ám ha kell, keményen is fel tud lépni. Régebben szoros barátságot ápolt a Diáktanács elnökével, azonban évekkel történetünk kezdete előtt megszakadt a kapcsolatuk. Epinardként ismerik a Lovagok között.
Naruko Io a Binan középiskola másodikos tanulója, akinek a pénz iránti szerelme legendás. Dörzsölt üzletember, olyannyira, hogy tizenéves létére sok-sok millió jennek a gazdája, hála a remek befektetéseinek. Úgy tartja, a pénz az élet. A lovagságban a Sulphur nevet viseli.
Az ugyancsak másodikos Zaou Ryuu a klub nőcsábásza, állandóan a szoknyák után fut, randitól randiig létezik, sokszor több vasat is tart a tűzbe. Egy osztályba jár Ioval és közeli barátok is. Ahogy Ionak a pénz, úgy Ryuunek a lányok jelentik az életet. A Lovagok között a Vesta nevet használja.
Vom-san volt, aki a fiúkat felkérte, vagy inkább rákényszerítette a Lovaggá válásra. A kis bolyhos állat külsejét magára öltő Vom-san űrlény egy másik bolygóról és egyetlen vágya, hogy a Földet elárassza a szerelem. Egy szerencsétlen baleset következtében az iskola egyik tanárát is pártfogásába kell vennie, és el kell tűrnie Yumoto állandó szeretetrohamait is.
A klubnak persze jár egy ellenlábas banda is, ám az ő személyüket övezze a misztikum homálya, mert hova lenne az élvezet, ha most elmondanám, kik is töltik be a gonosz szerepét.

Vélemény
Ha őszinte akarok lenni, akkor el kell mondanom, hogy ez a sorozat bővelkedik a nagyon erős, férfias barátságokban. Nem hittem volna, hogy Takamatsu-sensei ennyire komolyan belelendül, de hazugság lenne azt állítani, hogy nem élveztem ezt a részét a történetnek, a közös fürdésekről és kivillanó férfitestekről nem is beszélve. Persze pusztán az, hogy szikrázik a levegő a srácok között önmagában még nem feltétlenül elég ahhoz, hogy jónak tituláljak egy sorozatot, ám ez esetben szerencsére ennél messze több van a felszín alatt. Maga a mahou shounen téma ugyan gyerekesnek tűnhet, főleg, ha csak a körítést vizsgáljuk, de ha a színfalak mögé nézünk, akkor bizony észre kell venni az öniróniát, hogy mennyire szellemesek voltak a párbeszédek, frissek, okosan kigondoltak, viccesek, tele rejtett jelentéssel, kettős értelemmel, élmény volt hallgatni. Ezen kívül az öt főhős és az ellenfelek személyisége, valamint kapcsolati viszonyaik is remekül fel voltak építve. És bár a szörnyek, lehet, túlságosan idétlenül festettek, de nagyon sok, a mai társadalomra jellemző problémát felvonultattak, magány, kirekesztettség, megbélyegzettség olyan külső tulajdonság miatt, amiről nem tehet, a hikkomori lét, kontrollkényszer, és még megannyi, rohanó világunkra jellemző gyengeség, amiről nem árt beszélni, hiszen nem egyszer torkollt már tragédiába egy-egy kezeletlenül hagyott eset.
Szóval, ha nem ragadunk le ott, hogy ez gyerekes butaság, akkor egy szórakoztató, pimasz, ám ugyanakkor okosan felépített, gondolkodós sorozatot kapunk, amit élmény megnézni.
Érdekességként még elmondom, hogy mindegyik főszereplő egy híres, ma is működő onsen nevét kapta.

Seiyuuk
Ezúttal sem maradhatnak szó nélkül a sorozat hőseinek hangot adó színészek, főleg, mert ám itt a főhős gárda nagyja nem veteránokból állt, hanem öt fiatal, kezdő fiút kértek fel a szerepekre. Takamatsu-sensei nagyon jó érzékkel választja ki a jövő nagy lehetőségeit, és ez így volt most is. Ketten közülük – Yamamoto Kazutomi, aki három évvel ezelőtt megkapta a Seiyuu Awards friss felfedezett díját és Masuda Toshiki – már álltak mikrofon előtt korábban jelentős vagy jelentősebb szerepben. Velük ellentétben Umehara Yuuichirou, Shirai Yusuke és Nishiyama Koutarou kezdők, mindegyiknek – Ume-chan Wakasáját kivéve – csak mellékszerepeik voltak korábban, így egyből a mély vízbe kerültek ezzel a sorozattal, és nem csak magával a sorozattal, hanem a hozzá kapcsolódó promóval is, mert Takamatsu-sensei jó szokása – tartsa meg sokáig –, hogy szereti a seiyuuket is bevonni az anime népszerűsítésébe. Ezzel együtt remekül helyt álltak minden területen, szóval én mindenkinek csak gratulálni tudok a remek teljesítményhez és remélni, hogy ez a sorozat megadta a karrierjük kezdőlökését. A mellékszerepeket viszont csupa nagy névnek adták, Kamiya Hiroshi, Fukuyama Jun, Terashima Takuma, Yasumoto Hiroki, Sugita Tomokazu, Ishida Akira, Toriumi Kousuke, Midorikawa Hikaru, Matsuoka Yoshitsugu, Eguchi Takuya, Suzumura Kenichi, Yonaga Tsubasa, Morikubo Showtarou a teljesség igénye nélkül a lista.

Zárszó
Mit is mondhatnék? Nagyon szeretem Takamatsu-sensei rendezéseit, a humora pont olyan nekem való, ráadásként pedig mindig ad valami gondolkodnivalót is a nevetés mellé, és így volt ez most is. Örülök, hogy rákapott a mahou shounen témára és egy egészen új szemszögből világította meg ezt a műfajt. Hogy kinek ajánlanám? Elsősorban azoknak, akik ismerik és szeretik a sensei sajátos humorát és vevők rá, mert ez a fajta humor nem való mindenkinek. Aztán azoknak, akiket nem riaszt vissza gyerekesnek tűnő felszín, vagy a brománcok minden mennyiségben, de nekik tiszta szívből, hiszen egy remek sorozatot kaptunk ezúttal is egy kiváló gárdától.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rés

 

CategoriesB