Binchou-tan (2006)

Eredeti cím びんちょうタン
Angol cím Binchou-tan
Egyéb cím(ek) Binchotan
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2006
Ismertető:
Előzetes:
Egy távoli hegyen él Binchoutan egyedül, egymagában. Mindazonáltal ő mégse magányos, hisz ott van neki a szép természet és az állat barátai, akikkel játszik nap, mint nap. Binchoutan egy szorgalmas kislány, aki gyakran megy be a városba élelemért és alkalmi munkákért, és ezeken a rövid utakon végül mindig új barátokra tesz szert.

Vélemény:
Binchoutan a Make-you-fell-good (MFG) teljesen képtelen műfaja. Sok olyan rész van, amikor több percen keresztül nem történik semmi, csak egy kellemes háttérhang van, miközben Binchoutan csinálja a napi teendőit. Néha elveszhetünk a képekben, és lehiggadva megszabadulhatunk a negatív energiáinktól, elmélyülve ezekbe a nyugodt részekbe. Habár lassú és higgadt, Binchoutan-nak van egy érdekes motivációja, mégpedig hogy megmutassa, hogyan lehet barátokat szerezni és megtalálni a boldogságot, mégha nem is mindig olyan egyszerű az élet. A fő fókusz Binchoutan-on van, de a mellékszereplők sokkal jobban ki vannak dolgozva, kellemesek és csinosak is.

Végül:
Azoknak ajánlatos megnézni, akik valami megnyugtató animét keresnek. Nincs benne sok tett és sűrűn dialógusok, sem bármilyen bonyodalom. Csak örömben élik a napjaikat. Van egy kis képzelet is benne (amivel utazik a városba, azok valójában madarak, és amikkel átkel a tavon, azok pedig kacsák), amin néha eltöprengünk, hogy valójában lehet, hogy ő egy kis tündér?

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész
Ova Special

 

KategóriákB

Vélemény, hozzászólás?